Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Samsung Galaxy S10 Lite

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Howto: Samsung Galaxy S Rooten voor beginners

· 07 september 2010

Met de komst van de Samsung Galaxy S zijn er een hoop nieuwe Androidgebruikers bijgekomen. Uit mails naar de redactie blijkt dat er behoefte is aan een duidelijke handleiding om je SGS te rooten. Sinds kort is er een zeer eenvoudige methode om dat voor elkaar te krijgen. LET OP: Het rooten van je toestel kan ervoor zorgen dat deze vastloopt, niet meer werkt of de garantie zal vervallen! Alles geschiedt op eigen risico.De handleiding gaat uit van een Samsung Galaxy S in originele staat.

Dit artikel is een vervolg c.q. update op mijn vorige artikel. De inhoud van dat artikel was niet voor iedereen even duidelijk. Met behulp van onderstaande stappen en twee handige applicaties wordt het al een stuk eenvoudiger! Om de handleiding zo eenvoudig mogelijk te houden wordt er niet dieper in gegaan op het hoe en waarom van de stappen. Het kan zijn dat de telefoon tussen sommige stappen opnieuw opgestart moet worden. Wanneer dat nodig is, geeft de applicatie dat zelf aan.

Rooten

1. Download RyanZA's One Click Lag Fix [qrcode:com.rc.QuickFixLagFix] 2. Start One Click Lag Fix 3. Druk op de optie: Root Device 2.1 4. Wanneer hij vraagt om je telefoon te rebooten in recoverymodus doe je het volgende: 5. Zet je toestel uit 6. Houdt de volume luider knop (links van je toestel) en de home toetsen ingedrukt. 7. Terwijl je de toetsen ingedrukt houdt, zet je je toestel aan. Houdt daarbij de powertoets ingedrukt. 8. Je komt in recoverymodus. 9. Ga naar de update.zip door middel van de volumetoetsen. 10. Druk op de hometoets. Nadat de applicatie zijn werk gedaan heeft, is je toestel geroot!

Back-up

1. Download ROM Manager [qrcode:com.koushikdutta.rommanager] 2. Start ROM Manager 3. Druk op de bovenste optie: Flash ClockwordMod Recovery 4. Kies het juiste telefoonmodel. Dat is in de meeste gevallen Galaxy S i9000. De Galaxy S Vibrant en de Galaxy S Captivate zijn Amerikaanse en Canadese varianten van de Galaxy S. Voor de normale Nederlandse gebruiker is dat dus niet van toepassing. 5. Nadat de applicatie zijn werk gedaan heeft, zie je onder de kop Recovery de huidige versie: ClockworkMod 2.5.0.4. Het kan uiteraard zijn dat het nummer veranderd is, mocht er een nieuwe versie van de recovery gebruikt worden door de applicatie. 6. Druk op de optie: Backup Current ROM. De applicatie maakt nu een complete back-up van je telefoon. Dat houdt in dat alle informatie (contacten, sms, instellingen, homescreens, alles dus!) die op je telefoon staat wordt opgeslagen in één bestand die op je SD kaart gezet worden.

Lag fix

Je kunt nu ook zeer eenvoudig de lag fix toepassen. 1. Start One Click Lag Fix 2. Druk op de optie: Install EXT2 Tools 3. Druk op de optie: OneClickLagFix V1+

F.A.Q.

Naar aanleiding van de reacties heb ik de volgende F.A.Q. opgesteld. Q: In het root proces lukt het mij met geen mogelijkheid om in de recoverymodus te komen. Wat nu? A: Maak gebruik van de One-Click Root. Daar heb ik hieral eerder een handleiding over geschreven. Let op: Voor deze methode heb je wel een pc nodig. Q: Krijg je de Froyo-update nog automatisch binnen als je toestel geroot is? A: Ja Q: Is dit de nieuwe firmware update van Samsung? A: Nee Q: Wat houdt de lagfix in? A: De SGS is in principe snel. Het is mijns inziens de beste telefoon van dit moment en sowieso de beste Android telefoon. De telefoon heeft echter af en toe last van lag. Sommige ontwikkelaars hebben daar oplossingen voor bedacht. Ik denk dat Samsung bij de volgende firmware daar ook een oplossing voor heeft. Na het volgen van de stappen in dit artikel is hij zo snel als je zou verwachten dat ie is als je hem haalt. Q: Wat wordt bedoeld met originele staat van de telefoon? A: Met de originele staat wordt bedoeld dat je het toestel nog niet geroot hebt, geen andere ROMS of firmware er op gezet. Q: Hoe kan ik mijn benchmark scores testen? A: Gebruik hiervoor Quadrant Standard. Q: De waarde van de benchmark scores variëren per keer. Hoe kan dat? A: De score is afhankelijk van het aantal applicaties en widgets dat aanstaat. Q: Wat kun je nog meer met je toestel na het rooten? A: Rooten geeft je de mogelijkheid om custom ROMS te flashen, te tetheren (gebruik maken van je mobiele internet op je laptop/pc), je applicaties te verplaatsen naar de SD kaart (deze functie komt echter standaard in Android 2.2). Daarnaast zijn er een hoop andere mogelijkheden die voor de standaardgebruiker niet interessant zijn.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (196)
Bezig met laden van reacties...