Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Howto: Google Navigation activeren!

· 27 maart 2010

Het mooie aan een exponentieel groeiende Android Community is niet alleen dat er meer en meer mooie toestellen op de markt komen, maar ook dat meer en meer schitterende ontwikkelaars zich richten op het platform. Als je dit mixt met een OS dat 'Open Source' is en ongeduldige werelddelen krijg je soms verrassende maar toch schitterende nevenwerkingen. Neem nu Google Navigation, een gratis navigatiesysteem dat bijna standaard op een Android toestel zit. Tot nu toe kunnen alleen Amerikanen de vruchten van deze app plukken. Een ontwikkelaar van XDA genaamd Brut heeft hier echter verandering in gebracht. Het is wel niet de eerste keer dat hij dit doet maar Google werkt soms wat tegen. Dit doen ze door updates van Google Maps uit te brengen waarmee ze er een stokje voor steken. Wij leggen je het nu stap voor stap uit, hoe jij (momenteel) ook kunt genieten van Google Maps Navigation!

Het enige wat je moet doen is een 2de versie van Google maps installeren. Deze versie is bijna een identieke tweeling van de originele maar laat het navigeren wel toe! Je moet wel de 'TextToSpeech' app geïnstalleerd hebben op je toestel, de laatste versie van Google Maps staan hebben én Android 1.6 of hoger hebben. Er zijn twee manieren om het te installeren, en de eerste is:
 1. Als je de laatste versie van Google Maps nog niet geïnstalleerd hebt, update je deze best eerst om problemen te vermijden.
 2. de 'Nav Launcher' applicatie zoeken in Android Market en installeren. (QR-code staat onderaan de post)
 3. Openen.
 4. In het eerste scherm selecteer je 'Brut.all (modified)' in het selectiemenu en klik je op 'save'.
 5. in het volgende scherm klik je op Install, hij gaat het nu downloaden.
 6. Je selecteer het net afgehaalde bestandje en klikt vervolgens op 'Install'
 7. Voor zij die niet zeker zijn of ze niet-android market apps kunnen installeren checken dit best eens. Dit kan je vinden in Settings, Applications, 'Unknown Sources' dit laatste staat best aangevinkt.
 8. Openen die handel!
 9. Als je de Text To Speech app nog niet geïnstalleerd heb zal hij dit nu vragen, dit accepteer je netjes en eens dit klaar is...
 10. Navigeren maar!
De volgende methode gaat als volgt:
 1. Als je de laatste versie van Google Maps nog niet geïnstalleerd hebt, update je deze best eerst om problemen te vermijden.
 2. Het apk-bestandje downloaden en dit kan ondermeer hier.
 3. Dit kopieer je dan via USB-kabel, Bluetooth of andere manieren naar je SD-kaartje in je toestel.
 4. Voor zij die niet zeker zijn of ze niet-android market apps kunnen installeren checken dit best eens. Dit kan je vinden in Settings, Applications, 'Unknown Sources' dit laatste moet aangevinkt staan!
 5. Vervolgens installeer je het apk-bestandje met een file manager zoals bijvoorbeeld 'Androzip' of  'Astro File Manager'. Ook een apk-installer zoals 'eoeAppinstaller' of 'Apk Manager'.
 6. Mogelijks moet je ook nog de Text To Speech app installeren, als je dit nog niet had staan tenminste.
 7. Ziezo! Klaar is kees!
Welke methode je toepast maakt niet uit, doe waar je het zelf makkelijkst mee om kan of liefst doet. Google Maps NavigatieDaar het een 'gekraakte' versie is van Google Navigation zijn niet alle functies beschikbaar. Eerst en vooral is het een Engelse versie, de aanduidingen zullen dus ook in het Engels zijn. De computerstem die je vertelt waar naartoe je moet heeft ook wat moeite met Nederlands uit te spreken, maar op zich is dit geen probleem. Het volgende is al ietsje drastischer: De gesproken aanwijzingen zijn wat aan de late kant of zijn zelfs afwezig. Je zal dus sowieso aandachtig moeten zijn en het schermpje van je smartphone in de gaten houden om bij de pinken te blijven. Let dus wel op de weg! Wij noch de ontwikkelaar van deze app zijn verantwoordelijk voor mogelijke ongevallen! Een ander maar minder problematisch probleem is dat er steeds 'Unknown road' bovenaan het schermpje zal staan, op de kaart zelf en in de rechteronderhoek staan echter wel de juiste namen aangeduid. Gewoon niet opletten dus. Mogelijks zijn er nog andere bugs of probleempjes waarvan momenteel nog geen weet is. Hoewel het al de 6de versie is, is en blijft het een Beta versie, opletten dus voor foute aanwijzingen. Zoals eerder vermeld is Android 1.5 niet ondersteund. Android 1.6 of hoger is vereist om te kunnen navigeren. De ongelukkigen met 1.5 zullen ofwel nog moeten wachten tot de officiële versie van Google Maps navigeren toelaat, ofwel hun originele ROM inwisselen voor een custom ROM. Wij zijn dankbaar voor deze gekraakte versie maar blijven toch uitkijken naar de officiële versie. De QR-code van de Nav Launcher Applicatie: [qrcode:com.madcowsolutions.NavLauncher] Zij die meer informatie willen hebben kunnen hiervoor terecht op het XDA-Developers forum op deze thread. Alweer een dikke 'dank u' richting Zorr0theOne voor de tip!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...