Houd de batterijen van je Nest Cam en Doorbell extra in de gaten bij kou

Houd de batterijen van je Nest Cam en Doorbell extra in de gaten bij kou

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kunt de batterij van je ebike beter binnen leggen als je je fiets niet gebruikt en je kunt niet helemaal van de normale kilometers van je Tesla uitgaan. In de winter hebben batterijen het moeilijk en dat merken ook de eigenaars van Google Nest Cam en Doorbell.

Nest Cam

De op batterijen werkende Nest Cam en Nest Doorbell hebben wanneer ze buiten zijn geïnstalleerd erg moeite met de kou. De batterijduur gaat door lage temperaturen snel achteruit en daar blijkt Google veel klachten over te krijgen. Hierdoor heeft Nest een ondersteuningsbericht geschreven om uit te leggen hoe dat komt.

Op zich functioneren beide apparaten prima zolang ze tussen de -20 en +40 graden celcius zitten, maar zodra het onder 0 gaat en dus vriest, heeft de accu het wel moeilijker. Ook als je ze steeds weer opnieuw oplaad, dan gaan ze door lage temperaturen toch snel leeg. Dat werkt ook de andere kant op: in een hete zomer laden deze smarthomeproducten twee keer zo snel op.

Houd de batterijen van je Nest Cam en Doorbell extra in de gaten bij kou

Oplossing voor accuprobleem

Er is wel een oplossing voor het probleem met de batterijen in de Nest Cam: je kunt ze alsnog laten werken door ze direct van elektriciteit te voorzien. Dat geldt wel alleen voor de Cam, want de Doorbell heeft echt de batterij nodig om te functioneren. Werkt de batterij niet goed en wil je dat controleren?

Dan kun je de Google Home App gebruiken om te checken hoe het ervoor staat. Vaak wordt er dan aangegeven dat het opladen gepauzeerd is of dat hij langzaam oplaadt, samen met een heel lange verwachte oplaadtijd. Is dat het geval, dan gaat het niet goed met je batterij en heeft hij waarschijnlijk last van de kou. De oplossing? Je deurbel binnen leggen. Maar ja, dan heb je er natuurlijk niet zoveel aan. Het is te hopen dat Google in aankomende Nest-producten denkt aan bijvoorbeeld betere isolatie, zodat de kou hopelijk iets minder snel de accu beïnvloedt.

Gerelateerde artikelen

Heb jij hier wel eens last van gehad en zo ja, wat doe jij om dit euvel te verhelpen? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk