Hoofd engineering van Android Wear vertrekt, weg van zinkend schip?

Hoofd engineering van Android Wear vertrekt, weg van zinkend schip?

Hoofd engineering Android Wear vertrekt

David Singleton ken je wellicht niet van naam, maar van gezicht is hij een stuk bekender. Deze persoon gaf altijd de presentaties over Android Wear, bijvoorbeeld nog op Google I/O in 2016. Hier zette Singleton alle wijzigingen van Android Wear 2.0 op een rijtje.

In 2017 was Android Wear geen onderdeel van de keynote, een eerste teken aan de wand dat de ontwikkelingen niet super snel gaan. Daarnaast gaan de hardwarematige ontwikkelingen op het gebied van smartwatches ook niet in een vlot tempo. De meest gebruikte chip in Android Wear smartwatches, de Snapdragon Wear 2100, is onderhuids al sterk verouderd. Ook op het gebied van schermen en accu's is de ruimte om te innoveren zeer beperkt vanwege het formaat van een horloge. Dit jaar zagen we ook maar weinig hardwarematige verbeteringen tegenover vorig jaar. Dit is dan ook de reden dat modemerken volop smartwatches met Android Wear uitbrachten, in tegenstelling tot de jaren daarvoor. Meer hierover kan je lezen in mijn review over de Fossil Q Explorist.

Terug naar David Singleton. In bovenstaande tweets zie je dat de CEO van zijn nieuwe werkgever, Stripe, hem verwelkomt. Hierop bedankt Singleton hem voor zijn warme welkom en kunnen we ervan uit gaan dat Singleton vertrekt bij Google. Als vice president van engineering van Android Wear was Singleton veel bezig met de hardwarematigekant van smartwatches. Dat deze ontwikkeling stagneert en Singleton vertrekt kan met elkaar te maken hebben.

Singleton werkt nu in totaal al 11 jaar voor Google, dus het zou ook kunnen zijn dat hij simpelweg opzoek was naar een nieuwe uitdaging. Combineer dit met de langzame ontwikkelen op het gebied van Android Wear, en zijn beslissing was gemaakt. Hoewel je het vertrek kunt zien als een teken aan de wand dat Android Wear een zinkend schip is, zal dit niet per se het geval hoeven te zijn. Dat smartwatches heus wel van pas kunnen komen, is mij de afgelopen 2,5 jaar wel duidelijk geworden. Kortom, het hangt er maar net vanaf op welke manier je het bekijkt wat het vertrek van Singleton betekent. Wat denk jij?

Bron: Twitter

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties