‘Honor View 40 met Google-diensten komt naar Europa’

‘Honor View 40 met Google-diensten komt naar Europa’

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor werkt aan een comeback als onafhankelijk merk en met alle Google-apps aan boord. De eerste telefoon die we mogen verwachten in de de Honor V40 die bij ons mogelijk Honor View 40 zal heten.

Honors comeback

Huawei lijdt sterk onder de sancties vanuit de Verenigde Staten die het merk dwingen om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen als alternatief voor Android. Als gevolg van die hoge druk werd Honor verkocht en werkt het bedrijf nu onafhankelijk van Huawei.

De Russische nieuwssite Kommersant beweert nu van een insider bij het bedrijf vernomen te hebben dat Honors telefoons nu een licentie hebben gekregen voor Google Mobile Services (GMS). Dat wil zeggen dat de telefoons weer zoals voorheen geleverd worden mat alle apps en diensten van Google, waaronder ook de Google Play Store.

‘Honor View 40 met Google-diensten komt naar Europa’

Renders van de Honor V40

Honor View 40?

Een van de eerste telefoons die we van Honor te zien zullen krijgen is de Honor V40. Volgens eerdere informatie zou die telefoon op 18 januari worden aangekondigd, maar Honor heeft zijn evenement wegens logistiek problemen uitgesteld naar 22 januari. Al stellen geruchten dat Honor wat langer heeft gewacht op Googles bevestiging die stelt dat de telefoon met GMS uit de doos komt. De View 40 zou volgens insiders ook naar Europa komen, maar dan onder de naam Honor View 40 of Honor V40 View.

‘Honor View 40 met Google-diensten komt naar Europa’

We mogen van Honor een telefoon verwachten die verschijnt met een 6,72 inch OLED-scherm. Het paneel een verversingssnelheid van 120 Hz. Daarnaast werkt hij met een camera met 50 MP hoofdsensor en de wat oudere Mediatek Dimensity 1000 Plus-chipset. Honor rust de telefoon ook uit met een 66 watt snellader.

Gerelateerde artikelen

Prijs-kwaliteit

Honor stond al voormalig dochtermerk van Huawei bekend om zijn sterke prijs-kwaliteit. Vorig jaar bracht Honor ook de voordelige V30 Pro uit, maar die telefoon is bij ons niet verschenen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Honor? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk