‘Honor View 40 gecertificeerd buiten China, lancering aanstaande’

‘Honor View 40 gecertificeerd buiten China, lancering aanstaande’

Honors eerste eigen telefoon, die het lanceerde na de verkoop door voormalig moederbedrijf Huawei, zou zeer binnenkort internationaal gelanceerd worden. Certificeringsinstantie EEC is één van de internationale instanties waar de View 40 momenteel wordt getest, vermoedelijk komt de telefoon ook naar Europa.

Honor View 40

Honor lanceerde recent zijn eerste telefoon als zelfstandig bedrijf, de Honor View 40. Het toestel is tot op heden enkel in China verkrijgbaar – de CEO van Honor, George Zhao, liet echter eerder vallen dat het bedrijf ‘plannen heeft om overzees uit te breiden’. Wanneer het bedrijf zou doen en hoe dit proces uit zou pakken, bleef toentertijd onbekend. Inmiddels lijkt het zo goed als zeker dat Honor in eerste instantie uit zal pakken met de high-end Honor View 40.

Internationale lancering

Via de Eurasian Economic Commission (EEC) is een document verschenen voor de certificering van – onder andere – de Honor View 40. Daarmee lijkt Honor op weg te zijn om het toestel ‘internationaal klaar te stomen’ voor lancering. Opvallend aan het document van de EEC is dat er vijf modellen voor certificatie zijn aangeboden, waarvan de Honor View 40, die internationaal modelnummer YOK-N49 draagt. Voor de CHL-LX1 en NTN-LX1 geldt dat het vermoedelijk om compleet nieuwe telefoons zal gaan, terwijl Honors HJC-LX9C en NZA-LX9 internationale varianten zijn van telefoons die eerder op TENAA verschenen.

‘Honor View 40 gecertificeerd buiten China, lancering aanstaande’

Hoewel dit niet is bevestigd, lijkt Honors HJC-LX9C op een exacte kopie van de Huawei Nova 8 SE; de oud Huawei-dochteronderneming zou zelfs dezelfde Dimensity 800U-chipset gebruiken die men ook in de Nova 8 SE terugvindt. Honors NZA-LX9 zou mogelijk een internationale variant zijn van de NZA-AN00 of NZA-TN00. Dat toestel bevat mogelijk een 6,6-inch HD+-scherm, drie camera's achterop en een 2,2 GHz octa-core processor. Of dit eveneens een kopie is van een bestaande Huawei-telefoon blijft vooralsnog onbekend.

Google Play Services

Honor zou van plan zijn om de Honor View 40 in het tweede kwartaal in Europa te lanceren. Voordat de lancering plaatsvindt, zal Honor vermoedelijk eerst afspraken willen maken met Google over het leveren van Play Services op zijn toestellen. George Zhao liet eerder weten daarover nog in gesprek te zijn met Google. Gezien Honor inmiddels onafhankelijk is van Huawei zal dit vermoedelijk zonder problemen verlopen, zo verwachtte de CEO.

‘Honor View 40 gecertificeerd buiten China, lancering aanstaande’

Qua specificaties begeeft de View 40 zich in het hogere midrange-segment met de Dimensity 1000-chipset van MediaTek, een 6,72-inch OLED-scherm met een 120 Hz-verversingsfrequentie en een 66 watt-oplader die de interne 4.000 mAh-batterij razendsnel kan opladen. Wat Honor gaat doen met de prijs van de View 40 in Europa, is nog onbekend. In China is de telefoon verkrijgbaar met 128 GB en 256 GB-opslaggeheugen, waarbij het model met 128 GB-geheugen te koop is voor 550 euro en het model met 256 GB-geheugen voor 615 euro over de toonbank gaat (omgerekend en exclusief BTW).

‘Honor View 40 gecertificeerd buiten China, lancering aanstaande’

Vermoedelijk zullen de prijzen in Europa hoger uitvallen dan de Chinese prijzen van de View 40, al is het nog onbekend wat het verschil zal zijn tussen de Chinese en internationale prijsstelling. Hoop jij dat Honor zijn telefoons weer in Nederland en België gaat uitbrengen, of koop je liever geen Honor-telefoons nu het onafhankelijk is van Huawei? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Lees meer over:
Honor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties