Honor spreekt met Google over verkoop telefoons met Play Store

Honor spreekt met Google over verkoop telefoons met Play Store

Oud Huawei-dochteronderneming Honor werd, samen met het moederbedrijf, geraakt toen de Verenigde Staten een handelsblokkade oplegde aan het Chinese bedrijf: het mocht geen nieuwe telefoons met de Play Store afleveren. Na de verkoop van Honor lijkt dit opgelost en zou de fabrikant weer in gesprek zijn met Google om de samenwerking op te starten.

‘Gaat goed met Honor’

Google was in 2019 het eerste bedrijf dat besloot de samenwerking met Huawei op te zeggen, deze actie volgde op strenge handelsbeperkingen die door de VS werden opgelegd aan de hardwarefabrikant. Voor zowel Huawei en Honor had dit grote gevolgen: eerst werd door Honor en Huawei geprobeerd om oude telefoons een ‘nieuw leven in te blazen’ – zoals gebeurde met de P30 Pro ‘New Edition’. Vanaf de Mate 30 Pro werd deze strategie overboord gegooid.

Honor probeerde eveneens voor korte tijd om telefoons te verkopen zonder de Play Services, zoals met de Honor 9X Pro. Erg succesvol werd het nooit. Huawei besloot daaropvolgend dat Honor een frisse start verdiende en verkocht de dochteronderneming aan een Chinese investeringsgroep. Een eerste telefoon na de verkoop, de Honor View40, werd op 22 januari in China aangekondigd. Of de telefoon ook naar Europa zou komen en of de Play Store op de telefoon zou staan, bleef onbekend.

Honor spreekt met Google over verkoop telefoons met Play Store

Wel is alvast bekend dat het ‘goed gaat met Honor’, zo liet topman George Zhao Ming weten in een reactie tegenover South China Morning Post. Honor zou geen last meer hebben van de sancties die golden toen het onder bewind stond van Huawei. Zhao ziet daarbij ook veel kansen om zonder deze restricties China te veroveren: “Zonder leveringsbeperkingen heeft Honor uitzonderlijke voordelen voor het veroveren van de mid-tier en high-end markten in China”, aldus de Honor-topman.

Gesprekken met Google

Het grote voordeel dat Honor heeft sinds de loskoppeling van Huawei is de toegang tot leveranciers met een Amerikaanse herkomst, of tot leveranciers die Amerikaanse apparatuur om hun producten te fabriceren. Reuters wist vorige week een lijst te bemachtigen met leveranciers waar Honor sinds de verkoop door Huawei een samenwerking mee heeft afgesloten. Qualcomm, MediaTek, Sony en Micron – belangrijke componentleveranciers – zijn onderdeel uit van Honor's lijst van leveranciers.

Samenwerkingen op hardwarevlak lijken voorspoedig opgezet te worden. Een samenwerking voor het gebruik van de Google Play Store lijkt echter nog niet op tafel te liggen. Zhao liet wel weten dat het in gesprek is met Google over het gebruik van hun diensten voor Honor-telefoons. Of Honor de samenwerking op kan zetten voordat de eerste nieuwe Honor-telefoon in Europa arriveert, heeft de topman niet laten weten.

Komt Honor naar Europa?

Voorlopig blijft het ook de vraag of Honor direct uit zal breiden naar andere markten, of dat het zich in eerste instantie enkel richt op Chinese markten en later pas weer nieuwe producten in Europa op de markt brengt. Hoewel er dus wordt gespeculeerd over een Europese lancering van de View40, is dat nog niet zeker en behoort het ook tot de mogelijkheden dat een ander model het nieuwe Honor zal definiëren in Europa.

Lees meer over:
Google Play Store Huawei Honor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer