Honor Magic V officieel: vouwbare telefoon met giga-scherm

Honor Magic V officieel: vouwbare telefoon met giga-scherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor heeft met de Magic V zijn eerste vouwbare telefoon aangekondigd. Opvallend is het grote 7,9 inch scherm en de cameraopstelling die bestaat uit drie 50 MP camera's. Honors toptoestel kost omgerekend en inclusief btw zo'n 1679 euro.

Honor Magic V

Recent raakte uit het niets bekend dat Honor een eerste vouwbare telefoon wil voorstellen. De Magic V komt met een kleiner coverscherm en een groot hoofdscherm dat je kan uitvouwen. Hij volgt daarmee dus grotendeels het design van de Samsung Galaxy Z Fold 3 en de OPPO Find N. Het toestel is op dit moment enkel in China aangekondigd en er is niets bekend over bredere beschikbaarheid.

7,9 inch scherm

De Magic V is zo'n telefoon waarmee het voormalige dochtermerk van Huawei zichzelf terug op de kaart zet. Hij heeft als eerste een kleiner 6,45 inch Full HD+-OLED-scherm aan de buitenkant. Het paneel komt met een smalle 21:9-beeldverhouding en heeft een verversingssnelheid van 120Hz.

Het scherm aan de buitenkant is een stuk groter en meet 7,9 inch. Daarmee is het paneel groter dan het hoofdscherm van de Z Fold 3 (7,6 inch) en de Find N (7,1 inch). Het gaat ook om een OLED-scherm, maar wel eentje met een 90 Hz refreshrate. De resolutie bedraagt 2272 x 1984 pixels. In beide schermen is een kleine camera-inkeping voor de selfiecamera's.

De Honor Magic V heeft een groter scherm dan de Samsung Galaxy Z Fold 3

De Honor Magic V heeft een groter scherm dan de Samsung Galaxy Z Fold 3

Drie 50 MP camera's

Verder mag je ervan uitgaan dat de Magic V sterk zal presteren dankzij de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Hij beschikt verder over een genereuze 12 GB RAM samen met 256 GB opslag. Er is ook een model met evenveel werkgeheugen en 512 GB opslag. De accu van de Magic V is een 4.750 mAh exemplaar dat wordt opgeladen met een 66W oplader.

Je kan ook stellen dat de camera bij deze vouwbare telefoon interessant is met de drie 50 MP sensors. Naast een hoofdcamera is er plek voor een groethoeksensor en een zogenaamde 'spectrum enhanced camera'. De bedoeling van die sensor is dat hij rijkere kleuren vastlegt op een breder kleurenspectrum. De selfiecamera's zijn een paar 42 MP sensors.

Honor Magic V officieel: vouwbare telefoon met giga-scherm

Verder komt Honor met nog meer opvallende features. Er is bijvoorbeeld een beveiligingschip die gevoelige informatie veiligstelt op te telefoon. De Magic V heeft ook een koelingssysteem gebaseerd op grafeen en een 'IMAX-enhanced certificaat'. Dat laatste wil zeggen dat de telefoon geoptimaliseerd is voor het afspelen van IMAX-filmcontent.

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig beperkt de lancering van de Magic V zicht tot thuisland China. Over plannen voor een Europese lancering is nog niets bekend. Honor werkt al wel aan een Europese comeback, maar of een komst naar Nederland en België meteen op de agenda staat, heeft Honor nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

De Magic V is vanaf 9999 yuan te koop in China. Omgerekend en met het toepassen van BTW wil dat zeggen dat de telefoon vanaf 1679 euro te koop is. Voor het model met 512 GB betaal je 1846 euro. Hij verschijnt in de kleuren zwart, Space Silver en Burnt Orange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Honor? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk