[Exclusief] 'Honor gebruikt Huawei Mobile Services voor Android 10'

[Exclusief] 'Honor gebruikt Huawei Mobile Services voor Android 10'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor en het handelsverbod

Een bron sprak met Androidworld over de toekomst van Honor in het verhaal met het handelsverbod dat boven moederbedrijf Huawei hangt. Door dat verbod kan Huawei niet meer met Amerikaanse bedrijven handel voeren, en populaire apps zoals de Google-diensten zijn daarom niet beschikbaar op nieuwe telefoons die werken met Android 10, zoals de Mate 30 Pro. Androidworld leerde meer over de gevolgen voor Honor-telefoons,

Honor is een dochtermerk van Huawei, en hoewel het de eigen Magic UI-softwareschil op zijn telefoons presenteert, is die schil nog steeds sterk gebaseerd op Huawei's EMUI. Honor zit daarom in hetzelfde schuitje als grote broer Huawei, en het bedrijf zal ook gebruikmaken van dezelfde alternatieven waar ook Huawei beroep op zal doen. De afkorting HMS kan ook eenvoudig in verband worden gebracht met 'Honor Mobile Services', dat leerden wij uit bronnen.

Nieuws

Beeld van de eigen Huawei-software

Huawei Mobile Services

Huawei investeerde de afgelopen maanden een miljard dollar in zijn Huawei Mobile Services (HMS). HMS bevat een eigen pakket aan applicaties en softwarefuncties die als vervanging moeten dienen voor onder meer de Play Store en belangrijke apps. Momenteel is de handelslicentie voor Amerikaanse bedrijven voor een tweede keer verlengd, maar die verlenging loopt af op 19 november. Pas dan weten we of Honor en Huawei op een nieuwe verlenging kunnen rekenen,

[Exclusief] 'Honor gebruikt Huawei Mobile Services voor Android 10'

Een gelekte afbeelding van de Honor View 30

Wij leerden alvast dat Honor in ieder geval met de HMS-diensten wil werken, en dat we de nieuwe softwarefuncties dus mogelijk kunnen verwachten op de Honor View 30. Dat is het aankomende vlaggenschip van Honor dat mogelijk begin volgend jaar wordt gelanceerd. Toch worden er daarnaast gesprekken gevoerd met bedrijven die belangrijke apps leveren om die ook beschikbaar te maken voor de Honor- en Huawei-toestellen. Eerder hoorden we al dat Huawei stappen zet om bedrijven aan te sporen om apps te ontwikkelen voor zijn eigen applicatiewinkel.

De uitkomst van de gesprekken die tussen Huawei en bedrijven als Facebook en Google worden gevoerd, zal ook weer afhankelijk zijn van een eventuele verlenging van de handelslicenties door de VS. Het is voorlopig nog niet geheel duidelijk hoe de precieze software van Honor- en Huawei-toestellen er zal uitzien wanneer die nieuwe telefoons op de markt verschijnen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk