Honor: "Wij worden de tweede grootste in China en de vierde wereldwijd"

Honor: "Wij worden de tweede grootste in China en de vierde wereldwijd"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor-doelstellingen

Recent heeft Honor de 9X en de 9X Pro aangekondigd, dat zijn twee nieuwe telefoons uit het budget- en middensegment die de fabrikant op zijn lanceringsevenement in China heeft voorgeteld. Op het podium sprak Zhao Ming, de president van Honor. De man klonk opmerkelijk ambitieus over de toekomstige doelstellingen van het bedrijf, dat meldt Gizchina. Volgens hem heeft Yu Chengdong, de CEO van consumer business bij Huawei, grootste verwachtingen van het dochtermerk.

"Yu hoopt dat we de top twee betreden in de Chinese markt en de top vier in de globale markt", zo stelt Zhao Ming van Honor in zijn speech bij de Honor 9X-lancering. "Er is geen twijfel over de Chinese markt waar we nu al in de top vier zijn beland. De volgende stap is streven naar de derde plaats en dan volgt de tweede. We kunnen niet achterom kijken. Enkel naar voren. Dat zit ook in de genen van onze familie", aldus Zhao Ming.

Beelden van de nieuwe telefoons

De Honor 9X en de 9X Pro

Crisis

Huawei heeft zelf als doel om wereldwijd de nummer één te worden en Samsung voorbij te streven. Dat doel werd bijgesteld toen Huawei in een crisis belandde door het handelsverbod dat de Verenigde Staten had opgelegd. Al verklaarde het bedrijf aan Androidworld dat de verkoopcijfers er opnieuw gunstig uitzien.

Ook Zhao Ming klonk vorige maand een stuk minder positief over de doelstellingen van Huawei en Honor. "Zoals de situatie er nu uitziet, is het nog te vroeg om te stellen of we dat doel zullen al dan niet zullen halen", zei hij vorige maand aan South China Post. "Alle moeilijkheden maken ons sterker. Of het nu in onze acties is of in onze mentaliteit."

Beelden van het vlaggenschip

Het nieuwe Honor 20 Pro-vlaggenschip

Weer op koers

Het lijkt erop dat Ming opnieuw met Honor hetzelfde doel voor ogen voor ogen heeft als voor de crisis. Enkele weken voor de regering Trump Huawei op de zwarte lijst heeft geplaatst, verklaarde James Zou, president of Honor sales & service overseas, in een exclusief interview met Androidworld eveneens dat het bedrijf wereldwijd de vierde grootste smartphonefabrikant wil worden. Het lijkt er dus op dat Honor weer op koers zit om dat doel na te streven.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk