'Honor bezig aan comeback: nummer twee in China in Q4'

'Honor bezig aan comeback: nummer twee in China in Q4'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Voor het eerst is Honor erin geslaagd om met de verkoop van smartphones in zijn thuisland China opmerkelijke cijfers neer te zetten. Het merk was na Apple de tweede grootste fabrikant in het vierde kwartaal van 2021.

Honor tweede grootste in China

In november 2020 maakte Huawei bekend dat zijn dochtermerk Honor verder zal gaan als een onafhankelijk smartphonemerk. Op die manier kon het merk bescherm worden tegen de verschroeiende economische sancties die de Verenigde Staten over Huawei had uitgesproken. We zijn bijna anderhalf jaar verder en Honor heeft zich in China opgeklommen tot het tweede grootste merk in het vierde kwartaal van 2021.

Volgens cijfers van Counterpoint wist Honor met zijn verkoop van telefoons in het najaar van 2021 een marktaandeel van 16,7 procent te kapen. Daarmee eindigt het net voor OPPO (16,6%), Vivo (16,5%) en Xiaomi (16,1%). Het is in de eerste plaats symbolisch een overwinning, die het voormalige dochtermerk van Huawei te danken heeft aan de Honor 50-reeks

Analisten van Counterpoint verwachten dat Honor in 2022 zijn momentum zal verderzetten met de Honor 60-reeks en het merk wist ook aandacht op te eisen met zijn vouwbare Magic V. op 28 februari zal Honor het Magic 4-toptoestel aankondigen tijdens het Mobile World Congress, dat maakte Honor op donderdag bekend.

Honor in Nederland en België

Een vraag die ons natuurlijk sinds vorig jaar op de lippen ligt, is wanneer het merk een terugkeer maakt naar Nederland en België. Honor richt alvast zijn pijlen op landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar zijn officiële webshop biedt via officiële weg geen telefoons aan in de Lage Landen. je kan de Honor 50-reeks wel kopen via grijze import, dat merkte Honorfan.com op.

"Honor is erin geslaagd de samenwerking met een aantal leveranciers in een vroeg stadium te bevestigen", dat stelde Honor Nederland in een Facebook-bericht op 11 oktober 2021.

Zou jij opnieuw Honor-telefoons op onze markt willen zien? Wat is jou indruk van de Honor 50-reeks en de vouwbare telefoon van het merk? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Honor

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk