Honor 6X krijgt 5,5 inch-scherm en dubbele camera op achterkant

Honor 6X krijgt 5,5 inch-scherm en dubbele camera op achterkant

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Honor 6X

De Honor 6X is verschenen bij de Tenaa en toont een toestel wat grote gelijkenissen heeft met de eerste smartphone van het nieuwe bedrijf Honor. Deze Honor 6 werd vorige week gepresenteerd op een evenement in Duitsland, waar Androidworld uiteraard bij aanwezig was.

Lees ook: Review Honor 6: toestel met interessante prijs doet Oneplus'je

Wie ziet Sander en / of Colin?

Honor heeft aangegeven meer toestellen en tablets uit te brengen, maar in welk prijssegment dit precies zou zijn werd in een Q&A-sessie op het evenement niet precies bekendgemaakt. Of deze Honor 6X ook in Europa gevoerd zal gaan worden of alleen in China wordt uitgebracht is nog even de vraag. Het toestel is met zijn 5,5 inch scherm een halve inch groter dan de Honor 6, maar de resolutie is met 1920x1080 pixels hetzelfde gebleven. Er wordt gebruikgemaakt van een onbekende processor met acht rekenkernen, waarschijnlijk een HiSilicon-variant uit de stallen van Huawei. 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen met uitbreidingsmogelijkheden maken het geheel af.

Honor 6X
Op de voorkant is een frontcam te vinden met een onbekende resolutie en op de achterkant zijn er maar liefst twee camera-sensors te vinden die naast elkaar geplaatst zijn. Waarvoor er twee camera's op de achterkant aanwezig zijn en wat deze voor functionaliteit en features brengen is nog onduidelijk. Fabrikant HTC gebruikt bij de HTC One (M8) ook twee camera's, waarmee achteraf gefocust kan worden op bepaalde objecten op gemaakte foto's.

Beschikbaarheid

Wanneer en of we deze Honor 6X in Europa zullen gaan zien is nog even afwachten. Vooralsnog moeten we het doen met de Honor 6, die voor € 299,99 bij Bol.com in het zwart en wit. Vanaf 17 november moet ook de budget Honor 3C te koop zijn in Nederland en België voor een bedrag van € 139,99.

Bron: Tenaa via MyDrivers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk