Honor 50 (Pro) officieel: budgetvlaggenschip met 100W opladen

Honor 50 (Pro) officieel: budgetvlaggenschip met 100W opladen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor is helemaal terug, want het merk heeft zijn eerste telefoons voorgesteld sinds het werd losgemaakt van Huawei. De Honor 50-reeks bestaat uit telefoons uit het hogere middensegment met 108 MP camera en 100 watt snelladen. Oh, en ze komen met de Google Play Store.

Honor 50 (Pro)

Eind vorig jaar maakte Huawei bekend dat het zijn dochtermerk Honor loslaat zodat het verder kan als een zelfstandig merk. Onder de vleugels van Huawei leidt Honor namelijk onder de sancties die vanuit de VS op het moederbedrijf rusten. Honor lanceerde inmiddels al zijn Honor Band 6-fitnesstracker als onafhankelijk merk, maar natuurlijk keken we vooral uit naar nieuwe telefoons.

Nieuwe start

Aan dat wachten komt een eind, want de Honor 50-reeks is aangekondigd, en ze komen opnieuw met de vertrouwde Google-apps en Play Store. Dat weet onder meer Gsmarena. De reeks bestaat uit een Honor 50, een krachtigere Honor 50 Pro en dan de goedkopere Honor 50 SE.

De Pro-versie komt met een 6,72 inch AMOLED-scherm met gebogen randen, een Full HD-resolutie, en een 120 Hz verversingssnelheid. In het scherm zit een inkeping voor twee selfiecamera's: een 32 MP selfiecamera, aangevuld met een 12 MP groothoeklens voor groepselfies. De gewone Honor 50 heeft een kleiner 6,57 inch scherm met alleen een 32 MP camera. De specificaties van het scherm zijn verder hetzelfde.

De Honor 50 Pro

De Honor 50 Pro

100 watt snelladen

De Honor 50 en de Pro-versie zijn de eerste telefoon die verschijnen met Qualcomms Snapdragon 778G, dat is een chipset voor telefoons uit het hogere middensegment. De prestaties van deze processor komen eerder overeen met deze Snapdragon 780G. Verder hebben de telefoon 8 GB aan RAM of 12 GB.

Dan komen we bij de camera aan de achterzijde en die is hetzelfde voor de zowel de Honor 50 als de Pro-versie. Het Chinese merk gebruikt een 108 MP hoofdcamera met een relatief grote 1/1.52 sensor. Verder is er een 8 MP groothoeksensor aanwezig, een 2 MP camera voor macrofoto's en een 2 MP dieptecamera. De Pro-versie kan zijn 4000 mAh accu opladen met een opmerkelijke 100 watt oplader. Voor de gewone Honor 50 is dat een 66 watt oplader en een 4300 mAh accu.

De Honor 50

De Honor 50

Honor 50 SE

Verder is er nog een SE-variant van de Honor 50-reeks en die komt met een 6,78 inch LCD-scherm zonder gebogen randen. Het scherm heeft een 120 Hz refreshrate en een enkel e16 MP selfiecamera. De cameraopstelling aan de achterkant is bij deze telefoon dezelfde, met uitzondering van de 2 MP dieptecamera die ontbreekt.

Gerelateerde artikelen

Het belangrijkste verschil met de andere toestellen zit hem in de MediaTek 900-processor die de basis vormt voor deze telefoon. Hij heeft een 4000 mAh accu en kan met een 66 watt oplader opladen. Ook deze telefoon verschijnt met Android 11 en de Google Play Store.

De Honor 50 SE

De Honor 50 SE

Prijzen en beschikbaarheid

De Honor 50-reeks komt naar Europa, dat maakt een woordvoerder van het merk bekend aan The Verge. Landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden alvast genoemd, en een lancering buiten China zal later nog volgen.

Gerelateerde artikelen

Of de toestellen ook in Nederland en België officieel beschikbaar zullen zijn, is nog de vraag. Al is de kans groot dat de telefoons wel op zijn minst via grijze import bij ons verkrijgbaar gaan zijn als ze alvast in onze buurlanden beschikbaar zijn. De drie toestellen zijn in China beschikbaar vanaf omgerekend 314 euro.

Honor 50 (Pro) officieel: budgetvlaggenschip met 100W opladen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk