Honor 50 en 50 Lite met Google-diensten komen naar Europa

Honor 50 en 50 Lite met Google-diensten komen naar Europa

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Deze maand schreven we nog over de plannen van het Chinese Honor om de 50-serie in Europa uit te brengen. Het hoge woord is er nu uit: Honor zelf maakte vandaag bekend dat de Honor 50-serie vanaf 2 november wereldwijd beschikbaar komt.

Honor, Huawei en China

Hieronder gaan we het straks uitgebreid hebben over de specificaties van de toestellen, maar het belangrijkste is dat een toestel van Honor weer met Google-apps wordt geleverd. Dat zit zo: Honor was onderdeel van Huawei en door handelsrestricties vanuit de Verenigde Staten mocht Huawei, en daardoor ook Honor, geen Google-diensten meer gebruiken. In november 2020 verkocht Huawei echter, voor ongeveer 15 miljard dollar, zijn dochtermerk aan ‘Shenzen Zhixin New Information Technology’. Dit bedrijf staat (nog) niet op de zogeheten ‘Entity List’ van de Verenigde Staten en mag hierdoor dus gewoon Google-diensten gebruiken.

De vraag is echter wel voor hoe lang Honor gebruik mag maken van de Google-diensten. Shenzen Zhixin New Information Technology wordt namelijk gecontroleerd door de ‘Shenzen Assets Supervision and Administration Commission’. Dit is een commissie die wordt beheerd door de Staatsraad van China en daarmee is Honor nu dus eigenlijk rechtstreeks eigendom van de Chinese staat. De vraag is of de Verenigde Staten dit als een probleem gaan zien.

Nog niet helemaal los van Huawei

Ondanks dat Honor dus officieel los staat van Huawei, zijn er hier en daar nog wel overeenkomsten te zien. Zie als voorbeeld de afbeelding hieronder.

V.l.n.r. Honor 50, Huawei P50 en Huawei Nova. Hebben ze iets van elkaar weg?

V.l.n.r. Honor 50, Huawei P50 en Huawei Nova. Hebben ze iets van elkaar weg?

Specificaties 

Door naar de specificaties van de nieuwe toestellen van Honor. De Honor 50-serie beschikt met de 50-lite en 'reguliere' 50 over twee toestellen. De Honor 50 draait op de Qualcomm Snapdragon 778G-processor en beschikt over een 6.57 inch OLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 hertz. Het toestel beschikt verder over 128 GB aan opslag, 6 GB aan werkgeheugen en draait op Android 11. De accu heeft een capaciteit van 4300mAh en kan worden opgeladen met 66 watt. Als laatst beschikt het toestel over een 108 MP camera, ondersteund door een 8 MP groothoeksensor, een 2 MP dieptesensor en een 2MP macrocamera.

Honor 50 

Honor 50 

De Honor 50 Lite beschikt over een 6.67 inch LCD-paneel, 128GB aan opslag en 6GB aan werkgeheugen. Ook dit toestel beschikt over een 4300mAh accu die met 66 watt kan worden opgeladen. De camera's van het toestel zijn een 64 MP variant, met daarbij een 8 MP groothoeksensor en wederom twee 2 MP sensoren voor het inschatten van diepte en het maken van macrofoto's.

Er is bestaat overigens ook nog een derde toestel in de 50-serie, de Honor 50 Pro. Het is echter nog niet bekend of deze wereldwijd beschikbaar komt en dus ook niet of we deze ooit in de 'Lage Landen' te zien gaan krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid 

De Honor 50 en 50 Lite zijn vanaf dinsdag in Europa verkrijgbaar voor respectievelijk 529 en 299 euro. Vermoedelijk zullen de telefoons in Honor's eigen webwinkel aan te schaffen zijn.

Gerelateerde artikelen

Honor 50 Lite

Honor 50 Lite

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk