Hoeveel updates krijgt de Samsung Galaxy S23-serie?

Hoeveel updates krijgt de Samsung Galaxy S23-serie?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ben jij van plan om een telefoon uit de Samsung Galaxy S23-serie aan te schaffen? We leggen hier alvast uit op hoeveel nieuwe Android-versies en beveiligingsupdates je in de komende jaren kan rekenen.

Samsung Galaxy S23 updates

Samsung heeft met de Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus en de Galaxy S23 Ultra zijn nieuwste high-end smartphones gelanceerd en ze liggen meteen al in de winkels. Maar voordat je er eentje gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten hoeveel nieuwe Android-versies de telefoons krijgen en hoelang Samsung ze van beveiligingsupdates gaat voorzien.

Gerelateerde artikelen

Met de Galaxy S23-serie zet Samsung zich in om de impact op het milieu te verminderen, en duurzaamheid is daar een belangrijk aspect van. Om de levensduur van een telefoon te verlengen moet je op softwaregebied ook stappen zetten. En daar komt het updatebeleid om de hoek kijken. In dit geval geldt, langere updateondersteuning is altijd beter.

Android-upgrades en beveiligingsupdates

Zo'n updatebeleid bestaat dan uit twee onderdelen Android-upgrades en beveiligingsupdates. Elk jaar brengt Google een nieuwe Androidversie uit. Die komt met nieuwe functies maar ook met verbeteringen op het gebied van beveiliging. Daarnaast geeft Google zijn Pixel-telefoons elke maand een beveiligingsupdate. Smartphonefabrikanten brengen deze ook uit voor hun telefoons. Zonder beveiligingsupdates blijft je telefoon gewoon werken, maar zoals bij elke telefoon die niet meer wordt ondersteund, loop je wel een beveiligingsrisico. Kwaadwillenden kunnen in de toekomst misbruik maken van kwetsbaarheden op de telefoon, die bij andere toestellen worden verholpen via beveiligingsupdate.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel updates krijgt de Samsung Galaxy S23?

Dan komen we nu aan bij de Samsung Galaxy S23-serie. Ook deze telefoons krijgen updates en nieuwe Android-versies. Samsung geeft ze vier Androidversies en vijf jaar beveiligingsupdates. Ze draaien nu op One UI 5.1 en die software is gebaseerd op Android 13. Dat betekent dat ze Android 14, Android 15, Android 16 en Android 17 krijgen. Google lanceert deze Androidversie meestal in de zomer. Samsung rolt ze meestal nog voor het eind van dat jaar uit naar de Galaxy S-serie.

Mocht Samsung zijn updatebeleid voor de komende jaren niet wijzigen, dan kun je op de volgende updates en termijnen rekenen.

Androidversie Beschikbaarheid (onder voorbehoud)
Android 14 Start uitrol eind 2023
Android 15 Start uitrol eind 2024
Android 16 Start uitrol eind 2025
Android 17 Start uitrol eind 2026

Samsung geeft de Galaxy S23-serie vijf jaar beveiligingsupdates. Je kan dus rekenen op beveiligingsupdates tot februari 2028. Die zal je maandelijks en daarna per kwartaal ontvangen.

Beveiligingsupdates
Maandelijks Tot begin 2026
Per kwartaal Na begin 2026

Al met al geeft Samsung zijn Galaxy S23-serie een zeer goede update-ondersteuning. Samsung behoort met zijn updatebeleid dan ook tot de top van de smartphonemarkt. In de komende jaren kunnen er natuurlijk aanpassingen aan dat beleid gedaan worden, maar die aanpassingen zullen altijd tot een verbetering leiden. Samsung heeft immers de belofte gedaan: "Vier generaties OS-upgrades en vijf jaar lang beveiligingsupdates".

Alles over de Samsung Galaxy S23-serie

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het topmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,8 inch QHD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 5.000 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1399 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy S23 Plus kopen
Samsung Galaxy S23 Plus kopen
Samsung Galaxy S23 Plus kopen

Samsung Galaxy S23 Plus kopen

De Samsung Galaxy S23 Plus is de middelste van de drie telefoons in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,6 inch Full HD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 4.700 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1199 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk