Sony legt uit hoe een software-update werkt

Sony legt uit hoe een software-update werkt

Update-geil

Het woord 'update' werkt als een rode lap op een stier bij smartphonegebruikers. Wanneer er een nieuwe Androidversie beschikbaar is, komen bij Androidworld al snel vele mailtjes binnen met de vraag: 'Wanneer krijg ik mijn update?' Daar kunnen we vaak geen goed antwoord opgeven.

Hoe werkt dat nu een update?

Sony krijgt deze vraag waarschijnlijk nog vaker en zal net als andere fabrikanten vaak op onbegrip stuiten als je de gebruiker vertelt dat het makkelijk 4 tot 6 maanden kan duren voordat de update uitrolt.

Om daar wat meer inzicht in te geven heeft Sony een infographic gemaakt over de reis die de update binnen Sony maakt voordat jij hem op je toestel hebt.

Twee fases

Sony deelt de reis van de software-update in twee delen op. In het eerste deel gaat het vooral om opbouwen en testen, heel veel testen. Wat we ons waarschijnlijk niet realiseren is dat het geen pasklaar stuk software is wat er op een toestel binnenkomt.

Zoals uit de eerste stappen blijkt, moeten de Sony-ontwikkelaars de software opbouwen samen met de eigen schil. Na elke fase valt er heel veel te testen. Deze testen worden door de ontwikkelaars gedaan maar ook door mensen buiten dat team.

Veel tijd gaat er ook zitten in het overeenstemmen met de providers. Deze hebben soms aparte eisen wat betreft software of een eigen stukje code dat aan een toestel moet worden toegevoegd. Al deze veranderingen moeten in de software verwerkt worden en weer getest worden. Dit keer door Sony en door de provider.

Pas wanneer alle goedkeuringen binnen zijn, alle certificaten getekend zijn en de testen geen bugs meer onthullen, gaat de software-update verspreid worden naar de gebruiker.

Gefaseerde uitrol

Ook de uitrol zelf kost tijd, het is niet mogelijk om honderdduizenden toestellen tegelijk van een update te voorzien. Dat gaat ten koste van de kwaliteit en de snelheid. Er vindt dus een gefaseerde uitrol plaats. Een voordeel van zo'n uitrol is dat je er redelijk snel achter komt, als er nog een fout in de software zit. De schade kan dan ook beperkt worden want niet iedereen heeft de update nog ontvangen.

Bron: Sony Blog

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties