HMD Global: "Nokia 9 PureView krijgt geen Android 11 vanwege camera's"

HMD Global: "Nokia 9 PureView krijgt geen Android 11 vanwege camera's"

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HMD Global komt zijn belofte om Android 11 naar de Nokia 9 PureView te brengen, niet na. Eigenaren van deze telefoon kunnen korting krijgen op een andere Nokia-telefoon als ze de overstap naar Android 11 willen maken.

Nokia 9 PureView krijgt geen Android 11

Je beloftes als smartphonefabrikant niet nakomen is een zonde, en dat is precies wat HMD Global doet. Niet alleen zijn Nokia's Android 11-updates vertraagd, want de meeste Nokia-telefoons zouden tegen eind april Android 11 hebben, maar nu valt er ook eentje helemaal buiten de boot. Het gaat om het vlaggenschip, de Nokia 9 PureView. Dit toestel zou als laatste bediend worden, en Android 11 voor eind september ontvangen. Nu blijkt dat de telefoon helemaal geen Android 11 meer krijgt.

Gerelateerde artikelen

De Nokia 9 PureView draait neemt deel aan het Android One-programma. Dat wil zeggen dat de Androidversie zo goed als standaard is, zonder poespas van de fabrikant zelf. De telefoon zou minimaal twee jaar versie-upgrades en drie jaar beveiligingsupdates krijgen. Hoewel de telefoon in december 2019 is geüpgraded naar Android 10, heeft deze sindsdien geen nieuwe Androidversie meer ontvangen.

HMD Global: "Nokia 9 PureView krijgt geen Android 11 vanwege camera's"

Camera's zijn de schuldige

HMD Global geeft de volgende verklaring voor het uitblijven van de Android 11-update voor de Nokia 9:

Nokia telefoons bieden de best mogelijke smartphone-ervaring, elke dag opnieuw. Daar zijn we trots op. Daarom moesten we de lastige keuze maken om de Android 11 software upgrade niet aan te bieden voor de Nokia 9 PureView. De incompatibiliteit tussen de camera en de software zou tot een minder goede ervaring leiden die niet voldoet aan onze hoge maatstaven.
Er zal niets veranderen aan jouw huidige Nokia 9 PureView en je zal beveiligingsupdates blijven ontvangen. Als je echter de overstap wilt maken naar Android 11, bieden we een korting van 50% op de Nokia XR20 of een ander toestel uit de X-serie, afhankelijk van de beschikbaarheid in jouw regio.

De Nokia 9 PureView heeft maar liefst vijf camera's op de achterzijde en kwam in 2019 met een adviesprijs van 599 euro in de winkels te liggen. Rond die tijd stond Nokia overigens nog te boek als een van de fabrikanten die het snelst updates uitbracht voor zijn telefoons. Uit dit onderzoek bleek zelfs dat Nokia de meest betrouwbare telefoons heeft. De onderzoekers keken onder andere naar de frequentie van beveiligingsupdates, de verschillende Android-versies die in omloop zijn bij een fabrikant en de bouwkwaliteit van toestellen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk