Het direct delen menu in Android wordt een stuk sneller, maar wanneer?

Het direct delen menu in Android wordt een stuk sneller, maar wanneer?

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Direct delen in Android

We hebben er al vaker over geschreven: het direct delen menu in Android. Hierbij kan je een link, foto of video meteen met een persoon delen zonder dat je eerst de app opent. Dit werkt bijvoorbeeld met WhatsApp, Twitter, Slack en nog veel meer apps. Dat scheelt net weer een klik natuurlijk, zeker als je vaak iets deelt met dezelfde persoon.

Deelmenu in Android P

Verschil in direct delen menu in Android Oreo vs Android Pie

Sinds 2016 hebben we al ergernissen over dit direct delen menu. Het laadt namelijk erg langzaam. Dit terwijl het gewone deelmenu met apps al wel meteen verschijnt. Dit zorgt ervoor als je iets gewoon via een app wilt delen het hele menu ineens een paar rijen verschuift als bovenaan de suggesties voor direct delen komen te staan. Een misklik is dan gegarandeerd! In Android Nougat en Android Oreo waren er nog 8 items om direct mee te delen, wat overeenkomt met twee rijen. In Android Pie heeft Google besloten om nog maar 4 items te laden om het probleem iets minder groot te maken.

Direct delen menu Android prioriteit

Dit is echter niet de perfecte oplossing. Hier is Google gelukkig wel mee bezig, zo blijkt uit bovenstaande tweet van Dave Burke, de Vice President van Android. Hiervoor moet wel de compleet onderliggende code van het menu op de schop worden genomen. Momenteel wordt er met een zogenoemde pull-mechanisme gewerkt, waarbij er naar apps van derden wordt gekeken of en hoe snel ze een item kunnen teruggeven om mee te kunnen delen. Dit zal moeten worden aangepast naar een push-mechanisme, waarbij de deelbare items al van tevoren worden geladen. Hierdoor zal het gehele deelmenu dus een stuk vlotter worden. Dit is echter niet zomaar gedaan en heeft redelijk wat voeten in de aarde, zo geeft Burke nog aan.

In een recente Ask Me Anything-sessie op reddit gaf het ontwikkelaarsteam van Android al aan dat ze hiermee bezig zijn. Dit wordt opnieuw bevestigd met de tweet van Dave Burke, met daarbij de toevoeging dat het een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling is geworden. We zijn heel erg benieuwd wanneer het direct delen menu eindelijk wat sneller wordt, wellicht bij Android Q?

Bron: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk