Herinneringen in Android straks minder handig: dit verandert er

Herinneringen in Android straks minder handig: dit verandert er

Je kan binnenkort niet langer door de Google Assistent van iets herinnerd worden op een bepaalde locatie, dat maakt Google bekend. In plaats daarvan kan je alleen nog op een bepaalde tijd en datum ergens van herinnerd worden. We leggen uit wat er verandert.

Google Herinneringen

Soms heb je gewoon te veel dingen aan je hoofd en dan kan het helpen om aan de Google Assistent te vragen om je aan zaken te herinneren. Bijvoorbeeld om de vuilnisbakken buiten te zetten 's avonds of je partner een berichtje te sturen als je na een trip veilig bent aangekomen. Die laatste mogelijkheid verdwijnt, want je krijgt geen herinneringen meer te zien als je op een bepaalde locatie aankomt.

In het Herinneringen-gedeelte van de Google-app en in een support-artikel is te lezen dat herinneringen voor locaties "binnenkort" verdwijnen. Waarom is niet duidelijk. Verder kan je wel een Routine van de Assistent gebruiken voor als je op een bepaalde locatie komt.

Routines als alternatief

Een routine is een automatische actie van de Assistent die je vooraf instelt. Bijvoorbeeld dat Google automatisch voor jou een sms'je naar je partner stuurt als je op een specifieke plaats aankomt. Routines werden in 2020 beschikbaar voor de Nederlandse versie van de Google Assistent en een jaar later werd de functie veel handiger omdat Google vanaf dan meerdere acties kan uitvoeren na een bepaalde trigger.

Herinneringen kan je vinden in de Google-app als je op het profielicoontje van je Google-account tikt, maar ze hebben ook een plaatsje in de notitie-app Google Keep. Als je daar een nieuwe herinnering maakt kan je ook nog steeds een melding krijgen wanneer je op een locatie aankomt. Mogelijk gaat die optie ook hier op termijn verdwijnen.

Ga jij deze functie voor Herinneringen missen, of heb je hier nooit gebruik van gemaakt. Misschien gebruikt jij een alternatieve app die je aan belangrijke dingen herinnert? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over routines voor de Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties