Heads-up-notificaties per app uit te schakelen in Android M

Heads-up-notificaties per app uit te schakelen in Android M

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android M: heads-up-notificaties

Als je een smartphone met Lollipop hebt (Android 5.0 of Android 5.1) dan zul je ze wel vaker hebben gezien. De zogenaamde heads-up-notificaties, meldingen die bovenaan het scherm verschijnen waarbij het niets uitmaakt of er een app, scherm of instelling open staat. Ze worden altijd getoond. In Android 5.1 was er al een kleine wijziging hoe deze 'belangrijke' notificaties werken. Het werd mogelijk om de melding naar boven weg te swipen, waardoor deze wel nog bleef staan in de notificatiebalk als reguliere melding, opzij swipen deed hem voor altijd verdwijnen. Vanaf Android M komt daar verandering in.

Lees ook: Zo download en installeer je Android M zelf

Toch willen gebruikers meer controle en ook daar heeft Google naar geluisterd. Heads-up-notificaties zijn nu per app uit te schakelen via instellingen. Er zijn op dit moment slechts een geselecteerd aantal apps die hier gebruik van maken zoals bijvoorbeeld WhatsApp, maar zoals op de screenshot te zien is, kan deze uitgeschakeld worden via instelllingen>apps>WhatsApp>meldingen. Vervolgens zullen deze niet meer verschijnen. De benaming die Google hiervoor gebruikt is 'Korte weergaven' met de optie om deze uit te schakelen.

Wederom een kleine verfijning in Android M die irritaties kan wegnemen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk