Hangouts Meet en Hangouts Chat moeten platform nieuw leven inblazen

Hangouts Meet en Hangouts Chat moeten platform nieuw leven inblazen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Hangouts Meet

Met Hangouts Meet wordt er vooral gericht op videochat. Hierbij is het doel om gesprekken, conference-calls en andere meetings efficiënter te laten verlopen. Dit doet Hangouts Meet onder andere door het eenvoudig virtueel aanschuiven bij een meeting, zo meldt Google in de aankondiging. Hierbij is het doel om met video-calls dezelfde ervaring te bieden als face-to-face gesprekken.

In Hangouts Meet kunnen tot 30 mensen deelnemen in een meeting, waarbij er geen account of andere gegevens nodig zijn. Het deelnemen aan een videocall gaat via een link. Dit is dus niet meer direct gekoppeld aan een Google-account of andere inlogmethode.

Hangouts Meet is - net als Hangouts Chat - gekoppeld aan Gsuite, de zakelijke versie van Google-diensten voor gebruikers. Dit stond vroeger bekend als Google Apps. De uitrol van Meet start vandaag voor de zakelijke gebruikers en zal over een aantal weken afgerond zijn.

Hangouts Chat

Met Hangouts Chat wordt ook de messenger naar een nieuw platform getild, aldus Google. In Hangouts chat kun je eenvoudig teams aanmaken, bestanden delen en gesprekken voeren via de dedicated teamchats. Opvallend is de mogelijkheid dat er allerlei third-party-opties zijn, waarbij externe tools toegevoegd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projectmanagement of productiviteitsdiensten.

Hangouts Chat is nog niet voor alle Gsuite-gebruikers beschikbaar, maar meedoen aan de bèta kan wel al. Aanmelden hiervoor kan via deze link.

Concurrentie voor Slack en WebEx

Hangouts Chat en Meet werken samen en gebruiken onder andere Machine Learning om afspraken te plannen en calls in te richten. Op deze manier probeert Google Hangouts nieuw leven in te blazen en vooral te richten op de zakelijke markt. Hierbij wil Google ook een stukje van de markt, waar diensten als Slack en Cisco WebEx nu heer en meester zijn. Door de introductie van Chat en Meet zien we deze duidelijke focus terug, omdat deze alleen voor Gsuite-gebruikers beschikbaar gesteld worden.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er met Hangouts voor consumenten gaat gebeuren. Op dit moment blijft de chat-app nog gewoon werken als voorheen en volgens Google is het de bedoeling dat consumenten een minder zakelijke georiënteerde versie van Hangouts Chat en Meet krijgen. Mogelijk zullen we op Google I/O in mei meer horen over de plannen van Google, onder andere voor de eigen Hangouts-concurrent Allo die een webversie krijgt en videobel-app Duo.

Bron: Google

Google Chat

Google Chat

Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk