Hands-on Sony Xperia Z2 en Sony Xperia M2

Hands-on Sony Xperia Z2 en Sony Xperia M2

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Sony Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 is het nieuwe vlaggenschip van Sony en draait op de nieuwe, snelle Snapdragon 801-chipset. Het toestel is waterdicht, heeft een stevige 3200 mAh-accu en kan filmen in 4K (3840 x 2160). Het scherm is 5,2 inch groot en heeft een full HD-resolutie. Aan opslaggeheugen is er 16GB beschikbaar, als werkgeheugen moet je het doen met 3GB en er is een 20,7 megapixel-camera aanwezig. Op papier is de Sony Xperia Z2 absoluut een toptoestel.

Als je de Xperia Z2 voor het eerst ziet moet je echt heel goed zoeken naar de uiterlijke verschillen met de Xperia Z1 want die zitten hem, zoals Sony ook zegt, in de details. Zo is het klepje aan de zijkant bijvoorbeeld groter gemaakt omdat men dat bij de Xperia Z1 toch duidelijk te klein vond. De grote veranderingen zitten hem meer aan de binnenkant en waren vooralsnog niet echt zichtbaar voor ons en zullen deze pas kunnen zien en ervaren bij de echte review.

Iedereen bij Sony is er in zijn nopjes met de 'noise-cancelling' headset. Deze in-ear-koptelefoon heeft microfoontjes aan de buitenzijde zodat deze het geluid wegkunnen filteren waardoor je met de headset in ook alleen maar de muziek hoort.

Sony Xperia M2

De Sony Xperia M2 is een mid-range-toestel, maar daardoor niet minder interessant. Dit toestel bevat een 4,8 inch-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels en onder de motorkap wordt de Snapdragon 400 gebruikt om de M2 aan te drijven. Dit gebeurt in combinatie met 1GB RAMgeheugen. Qua opslag is er ruimte voor 8GB, dat eventueel uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. Verder vinden we een 8 megapixel-camera en 4G-mogelijkheden aan boord.

De Xperia M2 is in feite de Z1 van vorig jaar en is zo samengesteld dat het voor een mooie prijs in de winkels zal liggen. Wat de prijs voor dit mid-range toestel zal zijn is nog niet bekend, maar Sony wist ons al wel te vertellen dat we verrast zouden zijn door de prijsstelling.

Het design van de Sony Xperia M2 is dik in orde zoals dat eigenlijk altijd al in orde in bij het bedrijf. De Xperia M2 mag dan mid-range zijn maar heeft alle truukjes aan boord die we kennen van de Z1. Dat betekent dus ook de extra applicaties voor de camera en dergelijke. Afhankelijk van de prijsstelling zou dit toestel wel eens een erg grote verrassing kunnen worden in 2014.

De mogelijkheden voor een hands-on waren beperkt, we hopen binnenkort meer ervaringen te delen.

Hands-on Xperia Z2 en Xperia M2

Beschikbaarheid

Beide toestellen liggen vanaf april in de Nederlandse en Belgische winkels.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk