Hands-on HTC One (M8) gelekt: full HD-scherm en dubbele camera's aan achterzijde

Hands-on HTC One (M8) gelekt: full HD-scherm en dubbele camera's aan achterzijde

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Hands-on Androidworld

Onze eigen Androidworldhands-on vind je *hier*

HTC One (M8)

Stefan Trunzik, techreporter bij Notebookinfo.de, heeft een hands-on gehad met de opvolger van de HTC One en gaat daar in zijn artikel grondig op in. In de eveneens gelekte video wordt eigenlijk de naam van de HTC One-opvolger uit de doeken gedaan: het apparaat zal gewoon HTC One gaan heten. Om verwarring te voorkomen zal de nieuwe HTC One de toevoeging M8 krijgen en zal de 'oude' worden omschreven als M7, de interne naam van het toestel.

Trunzik merkt ten eerste op dat de HTC One (M8) iets groter, zwaarder en dikker is dan de HTC One (M7). Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het scherm iets groter is: van een 4,7 inch-scherm gaat men naar een 5 inch-scherm. De schermresolutie is wel hetzelfde gebleven (full HD), maar er wordt wel ruimte gereserveerd voor de on-screen-knoppen. De HTC One (M7) had nog 'vaste' knoppen, maar bij zijn opvolger zijn deze naar het scherm verplaatst.

Hands-on HTC One (M8) verschijnt online

Twee camera's

De HTC One (M8) heeft twee camera's aan de achterzijde. Naast een 5 megapixel-camera aan de voorzijde zijn er aan de achterzijde een 4,1 megapixelcamera (UltraPixel) en een 2 megapixelcamera te vinden. De UltraPixel-technologie werd geïntroduceerd bij de HTC One en hiermee kan de sensor twee tot drie keer meer licht opvangen en daardoor betere foto's maken bij slechte lichtomstandigheden dan de toestellen die geen gebruik maken van deze technologie.

De tweede camera zal gebruikt kunnen worden om onder andere de bokeh te verbeteren. Bokeh is simpel gezegd de kwaliteit van weergave van de onscherpe gedeeltes in een foto. Vaak wil je het onderwerp scherp op de foto hebben staan en mag de achtergrond wel wat wazig en geblurd zijn. Het geeft een groter gevoel van diepte aan gemaakte foto's en de secundaire camera zou ervoor moeten zorgen dat dit bij foto's gemaakt met dit nieuwe toestel nog beter zal zijn. Met de twee camera's kunnen er ook foto's worden gemaakt met '3D effect', maar voorbeeldfoto's van Trunzik hebben we niet gezien. De filmresolutie van de hoofdcamera bedraagt 1080p en ook kunnen er HDR-foto's mee worden geschoten.

HTC One (M8) heeft twee camera's aan boord

Andere specificaties

De processor is de nieuwe Snapdragon 801 van chipmaker Qualcomm die geklokt is op 2,3 GHz. Er is 2 GB werkgeheugen aanwezig en het interne geheugen bedraagt 16 GB of 32 GB, dat ook uit te breiden is met een microSD-geheugenkaartje. Het scherm heeft dus een grootte van 5 inch en een resolutie van 1920x1080 pixels. De nieuwe HTC One is de eerste telefoon van de fabrikant die gebruik zal maken van onscreen-knoppen. De accu heeft een capaciteit van 2600mAh en ook vinden we WiFi (a/b/g/n/ac), LTE, Bluetooth, NFC en GPS in de telefoon. Het toestel draait op Android 4.4.2 KitKat met daaroverheen de nieuwste versie van HTC's schil: Sense 6.0. Het toestel heeft een gewicht van 160 gram en meet 146,4 x 70,6 x 9,35 mm en ook zijn de inmiddels bekende Boomsound-speakers weer aan de voorkant van het toestel te vinden. Het toestel zal gebruik gaan maken van een nanoSIMkaart, die kleiner is dan de huidige microSIMkaarten.

De aluminium unibody is ten opzichte van de eerste HTC One, flink onder handen genomen. Zo zien we niet meer de met plastic geïnjecteerde zijkanten en boven- en onderkant en ook de powerbutton is verplaatst. Deze is nu nog steeds op de bovenkant van het toestel te vinden, maar ditmaal aan de rechterkant, terwijl deze bij de eerste One aan de linkerkant was geplaatst. De 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is nu aan de onderkant van de telefoon geplaatst en niet meer aan de bovenkant zoals bij de M7. Het toestel zal in meerdere kleuren op de markt worden gebracht, maar of we bij de introductie gelijk al deze versies kunnen gaan aanschaffen is vooralsnog de vraag. Van de huidige One, werden in de loop van de tijd verschillende nieuwe kleuren uitgebracht.

Video

De video hieronder is (een geripte) versie van de Duitse hands-on-video die per ongeluk online verscheen.

Beschikbaarheid

Op verdere details zullen we (waarschijnlijk) toch echt op de officiële lancering aankomende dinsdag moeten wachten. In Duitsland krijgt het toestel in ieder geval een adviesprijs van € 679 en zal de HTC One (M8) op 4 april al in de winkels liggen. Eerdere lekken spraken over onmiddellijke beschikbaarheid (vanaf 25 maart) bij Verizon in de Verenigde Staten en ook zal het toestel exclusief en gelijk te koop zijn bij enkele filialen van de Carphone Warehouse in Londen. Wat de adviesprijs én lanceerdatum in Nederland en België gaan worden, is nog even afwachten.

Via: GoT, Android-Hilfe.de

Update 25-03-14

Inmiddels is de HTC One (M8) officieel gepresenteerd en wat is er nou leuker om onze eigen hands-on te zien?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk