Handig voor je vakantie: Google Street View is weer terug in Duitsland

Handig voor je vakantie: Google Street View is weer terug in Duitsland

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Denk je erover om deze zomer lekker door Duitsland te gaan toeren? Of woon je vlakbij de grens en kom je er vaker? Misschien is het je opgevallen dat Duitsland geen Street View kent. Dat komt door privacyzorgen in dat land. Maar dat gaat nu veranderen.

Duitsland op Street View

Sinds 2010 is er geen enkele Duitse straat op Street View te zien geweest. De reden is dat er privacyzorgen waren. Inmiddels is er veel veranderd in de wereld en staan Duitsers meer open over technologie, ook als dat betekent dat ze wel wat inleveren op de privacy. Google heeft volgens The Keyword onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat 91 procent van de respondenten het als een positieve dienst zien.

Dat was ooit dus wel anders. Toen waren er veel burgers die van alles uitgewist wilden hebben. Zoveel, dat er eigenlijk niks van Street View overbleef. Als er maar genoeg weggevaagd is in de afbeeldingen, dan heeft Street View in zijn geheel geen zin. Inmiddels is het de hoogste tijd om Google Street View in Duitsland nieuw leven in te blazen met nieuwe beelden.

Gerelateerde artikelen

Google-auto's

Dat gaat de komende tijd gebeuren: vanaf 22 juni gaat Google met zijn Street View-auto’s weer de Duitse weg op, om te zorgen dat de straten van het land te zien zijn zoals ze er nu uitzien, niet half weggeblurd en 13 jaar oud. Toch handig als je straks specifieker wil zien hoe de buurt eruit ziet om je hotel heen, of als je de komende tijd naar Duitsland gaat en altijd al eens op een Street View-foto hebt willen staan. Zo kun je hier zien wanneer de auto’s ongeveer in welke Duitse regio rijden. Uiteraard wordt er nog wel wat weggeblurd uit de foto’s: kentekenplaten en gezichten bijvoorbeeld.

Sta jij op een Street View-foto? Laat het nu achter in de reacties.

Google Street View

Google Street View

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk