Handel tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven langzaam op gang

Handel tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven langzaam op gang
Het Ministerie van Handel in de Verenigde Staten heeft groen licht gegeven voor Amerikaanse bedrijven om handel te drijven met Huawei.

Handel met Huawei

Om de licentie te kunnen bemachtigen moet er volgens Wilbur Ross, de minister van Handel wel aan de voorwaarde worden voldaan dat de nationale veiligheid niet in gevaar komt. Dat meldt persbureau Reuters.

Huawei blijft wel op de zwarte lijst staan die President Trump in mei via een presidentieel decreet in werking heeft gesteld. Amerikaanse bedrijven mogen geen producten gebruiken van de bedrijven die op deze lijst staan, waaronder dus telecomapparatuur van Huawei. Willen deze bedrijven nu wel handel drijven met Huawei? Dan moeten ze het Ministerie van Handel overtuigen dat de nationale veiligheid niet in gevaar komt.

Deze nieuwe maatregel is nog behoorlijk onduidelijk. Alhoewel de deur openstaat, zal de uitgifte van licenties meer licht scheppen op de werking van de ervan voor Amerikaanse bedrijven. Een jurist uit Washington licht toe: "De enige manier waarop de industrie de lijn kan bepalen, is door licenties aan te vragen en er zo achter te komen welke soorten worden goedgekeurd en welke worden geweigerd."

Afbeelding van de Huawei P Smart Z 2019

Huawei P Smart Z 2019

Huawei-crisis

Amerikaanse bedrijven mochten dankzij de zwarte lijst van President Trump  geen zaken meer doen met de bedrijven die op deze lijst stonden waaronder Google. Hierdoor verloor Huawei in mei zijn licentie op het gebruik van Android. Het handelsverbod werd later tijdelijk opgeschort en eind juni werd het verbod grotendeels opgeheven.

Huawei heeft in het begin van de crisis al een toezegging aan zijn klanten gedaan dat het beveiligingsupdates en after-sales services blijft leveren aan alle bestaande Huawei en Honor smartphones en tablets die zijn verkocht en die wereldwijd op voorraad zijn. Onlangs meldde de fabrikant dat het ondanks het handelsverbod 17 smartphones zal voorzien van Android 10 Q.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties