Facebook, WhatsApp en Instagram weer online (Update)

Facebook, WhatsApp en Instagram weer online (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn wereldwijd problemen met alle diensten van Facebook. Naast de Facebook-app liggen ook Instagram en WhatsApp wereldwijd plat. het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de ernstige problemen of wanneer een oplossing voorhanden is.

*Update 05/10: Facebook, WhatsApp, Instagram en Messenger zijn geleidelijk weer online gekomen tussen 12:00 uur en 01:00 uur 's nachts.

Facebook-storing

Er was wereldwijd een storing voor Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram. Alle diensten lagen plat door een probleem dat omstreeks 17:30 uur op maandag is begonnen. Dat blijkt uit informatie van de website Allestoringen.nl.

De problemen kwamen met grote gevolgen. Wie van de berichten-apps WhatsApp en Messenger gebruik maakte, kon geen nieuwe berichten of oproepen meer ontvangen. Daarnaast kon je ook geen nieuwe berichten op Instagram of Facebook meer ophalen en het was niet langer mogelijk om reacties te plaatsen.

De meldingen van storingen met Facebook gingen door het dak. Bron: Allestoringen.nl.

De meldingen van storingen met Facebook gingen door het dak. Bron: Allestoringen.nl.

Facebook, WhatsApp en Instagram weer online

Het was een storing van een schaal die we niet eerder bij de diensten van Facebook hebben gezien. Niet alleen lagen alle sociale media van Facebook plat, maar volgens The New York Times hadden werknemers ook nog eens beperkt toegang tot de gebouwen en vergaderzalen van de Facebook-hoofdkwartieren. Dat bemoeilijkte de zaak nog meer.

Uiteindelijk ging de Facebook-homepage omstreeks 12:00 uur middernacht weer online, en een klein uur later kwamen Whatsapp-berichten weer binnen. De oorzaak van de grote storing van een probleem met het routeringsprotocol wat ervoor zorgde dat onze apparaten hun weg niet langer vonden naar de verschillende diensten van Facebook.

Ervaar jij problemen?

Heb jij nog steeds last van problemen op Facebook, WhatsApp, Instagram of Messenger? Breng dan een stem uit in onderstaande poll. Vertel ons ook in de reacties onderaan dit artikel wat voor jou de gevolgen waren van de storing.

Ervaar jij problemen met de Facebook-diensten

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-telefoons en alles wat met een telefoon in verbinding staat? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk