Grote providers in Finland bieden geen Xiaomi-telefoons meer aan

Grote providers in Finland bieden geen Xiaomi-telefoons meer aan

Dennis Mons

door Dennis Mons

Een aantal providers in Finland wil geen Xiaomi-telefoons meer aanbieden. Ze zijn verbolgen over het feit dat het Chinese bedrijf wel heel innig is met Rusland. Finnen zijn niet bepaald fan van hun buur.

Finland is even klaar met Xiaomi

Volgens de website SuomiMobiili trekken drie grote telecomproviders de stekker uit de verkoop van Xiaomi-telefoons. Telia, DNA en Elisa zijn van mening dat het techbedrijf te amicaal is met Rusland, dat een oorlog is begonnen met Oekraïne.

Er is nog geen reden voor paniek voor Xiaomi, want providers als Gigantti en Verkkokauppa blijven de toestellen verkopen. De EU heeft namelijk gesteld dat het merk niet verbannen hoeft te worden.

Desalniettemin is de National Agency of Corruption Prevention in Oekraïne reden genoeg voor Telia om te stoppen met de verkoop van de Chinese smartphones. Toestellen die nog in voorraad zijn blijven beschikbaar.

screenshot 2023 09 19 074503

DNA heeft ondertussen besloten om de smartphones niet meer in het zicht te zetten. CEO Sami Aavikko heeft in een interview aangegeven niet blij te zijn met de strategie van Xiaomi met betrekking tot de oorlog. Voorraden worden volgens hem dus niet aangevuld.

Xiaomi-verkopen gestopt

Retailer Veikon Kone was een van de eerste partijen die Xiaomi-telefoons in de ban deed, maar keerde daar vrij snel op terug omdat andere providers niet op de voet volgden. Toch is het bedrijf niet van plan om nieuwe modellen toe te voegen aan zijn winkel.

Het is niet verwonderlijk dat de Finse providers heftig reageren op Xiaomi’s beleid. Het land heeft een slechte relatie met de oosterburen, dat Finland heeft aangevallen in 1939. In een recente poll blijkt dan ook dat 76 procent van de Finnen niet bepaald positief denken over Rusland en 90 procent van de bevolking is van mening dat het buurland een bedreiging is voor wereldvrede.

Is het terecht dat de Finnen de Xiaomi-telefoons links laten liggen? Laat het weten in de reacties hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk