Grootste daling in omzet voor Xiaomi ooit

Grootste daling in omzet voor Xiaomi ooit

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft het in het vierde kwartaal van 2022 niet goed gedaan. Het bedrijf zag de omzet met een record van 22,8 procent dalen, vergeleken bij hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook wanneer de jaren 2021 en 2022 worden vergeleken, blijkt Xiaomi’s succes te zijn afgenomen. De omzet daalde met 14,7 procent jaar-op-jaar.

Omzet Xiaomi

Xiaomi behaalde in het vierde kwartaal van 2022 een omzet van 8,92 miljard euro (66,05 miljard yuan), terwijl dat in dat kwartaal in 2021 nog 11,56 miljard euro was (66,05 miljard yuan). Nog nooit was deze daling zo hevig, laat Reuters weten. In 2021 was het totaal aan omzet 328,3 miljard yuan en in 2022 was dat 280.044 miljard yuan. Het bedrijf heeft dus wel wat in te halen.

Hoe die grote daling komt? Volgens Xiaomi komt de tegenvallende omzet voornamelijk door de beperkingen rondom corona in thuisland China. In China hebben veel fabrieken tijdelijk stilgelegen en waren er ook veel lockdowns voor burgers. Xiaomi zag de omzet op veel gebieden dalen: zowel in de telefoonverkopen als in de slimme gadgets, maar op het gebied van internetdiensten ging de omzet juist iets omhoog.

Gerelateerde artikelen

Redmi Note 12

Xiaomi heeft deze week nieuwe telefoons aangekondigd in Europa, namelijk Redmi Note 12, Redmi Note 12 Pro en Redmi Note 12 Pro+. Ook is er een wearable aangekondigd, maar het bedrijf concentreert zich vooral in de Nederlandse en Belgische markt vooral op de smartphones. Men verwacht dit jaar tevens een vlaggenschip van Xiaomi die zich in het hogere prijssegment bevindt, als opvolger voor de Xiaomi 13.

Het lijkt er niet op dat Xiaomi snel uit deze omzetdaling kruipt: Xiaomi denkt dat de hele eerste helft van 2023 nog steeds dalingen zal laten zien. Daarna verwacht het bedrijf dat de omzet weer zal gaan stijgen. Al heeft dat natuurlijk ook alles te maken met de successen in verkopen van Xiaomi-smartphones en andere producten van het Chinese bedrijf.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk