Groot risico gevonden in Google Chrome, dit moet je doen

Groot risico gevonden in Google Chrome, dit moet je doen

Er is een beveiligingsrisico gevonden in Google Chrome, een van de populairste en meest gebruikte webbrowsers ter wereld. Dit beveiligingsrisico zorgt ervoor dat je toestel kwetsbaar wordt gemaakt. Google adviseert gebruikers van Google Chrome-browser dan ook direct om de app van Google Chrome te updaten. Om wat voor beveiliggingsrisico gaat het precies en wat kan ik doen?

Het risico

Het risico zit hem waarschijnlijk in de communicatietools van de browser. Deze zorgen er onder andere voor dat er realtime communicatiemogelijkheden van de browser mogelijk worden gemaakt. Kwaadwillende zouden het beveiligingsrisico kunnen misbruiken en bijvoorbeeld een DDoS aanval op je smartphone kunnen uitvoeren. Dit is een cyberaanval waarmee kwaadwillende enorm veel gegevens naar een bepaalde computer, netwerk, server en/of toestel sturen. Deze grote hoeveelheid gegevens kunnen deze apparaten en servers vervolgens niet aan en hierdoor wordt je toestel onbruikbaar gemaakt.

Google heeft het probleem trouwens nog niet geanalyseerd en weet dus nog niet precies wat het probleem was en hoe deze is ontstaan. Ook heeft Google nog geen verdere informatie over het risico gedeeld, ze hebben enkel gemeld dat er een risico is. De enige informatie erover is hier te vinden. Dit zou overigens met opzet kunnen zijn. Google zou bijvoorbeeld de wens kunnen hebben om men eerst op de hoogte te brengen van het risico en mensen erop attenderen de browser te updaten. Nadat iedereen weer een veilige browser heeft kan het bedrijf meer tijd steken in de oorzaak van het probleem.

Wat te doen?

Het beveiligingsrisico bevindt zich in een oudere van de Google Chrome-app. Google adviseert om daarom de app bij te werken en deze meteen te updaten naar de nieuwste versie: 103.0.5050.71. Hierin zou het risico niet meer moeten zitten. Deze nieuwste versie kan worden gedownload via de Google Play Store. Een link vind je hieronder.

Heb jij de nieuwste versie van Google Chrome al op je smartphone geïnstalleerd? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Chrome-app? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties