Gratis VPN-service Pixel 7 (Pro) einde dit jaar beschikbaar

Gratis VPN-service Pixel 7 (Pro) einde dit jaar beschikbaar

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 7-toestellen krijgen aankomende december toegang tot een gratis VPN van Google One. Hiervoor bundelt Google een gratis VPN-service met het Google One-abonnement. Hoe gaat dit er precies uitzien en wat is een VPN?

Wat is een VPN?

Vorig jaar schreven we al dat de VPN-service van Google naar Nederland en België was gekomen. Deze VPN-service maakt onderdeel uit van de Google One-clouddienst. Deze dienst is het betaalde abonnement van Google Drive waarmee je onder andere meer opslagruimte voor Google Foto's en Google Drive kunt krijgen. Meer hierover lees je hier. Er bestaan meerdere abonnementen met elk hun eigen prijs en kenmerken. Bij het 2 TB premium-abonnement krijg je de beschikking over de VPN-service van Google.

VPN staat voor Virtual Private Network, een VPN zorgt ervoor dat je kunt browsen zonder dat hiervoor je eigen IP-adres wordt gebruikt. Een IP-adres is een je eigen unieke adres op het internet. Een VPN-verbinding is dus een beveiligde privéverbinding. Als je een VPN-service gebruikt heb je onder andere minder kans om online getrackt te worden en wordt het voor kwaadwillende moeilijker om achter je persoonlijke informatie te komen.

Gerelateerde artikelen

Gratis VPN voor gebruikers Pixel 7 en 7 Pro

Normaliter moet je dus voor de VPN-service van Google beschikken over het premium-abonnement van Google One. Dit abonnement kost 9,99 euro per maand. Eigenaren van een Google Pixel 7 of Google Pixel 7 Pro kunnen de VPN-service echter gratis gebruiken. Dit geldt voor een periode van vijf jaar. En naast het feit dat een VPN je internetverkeer een stuk veiliger maakt, kun je hierdoor bijvoorbeeld ook series uit het buitenland bekijken. Dit simpelweg door de VPN in te stellen op bijvoorbeeld Amerika.

Volgens 9to5Google krijgt de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro in december een update waarmee gebruikers van deze smartphones de gratis VPN-service kunnen gaan gebruiken.

Themaweek privacy: heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Gratis VPN-service Pixel 7 (Pro) einde dit jaar beschikbaar
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen

Google Pixel 7 Pro kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 899 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk