Google Lens beschikbaar: objecten herkennen en direct informatie ophalen

Google Lens beschikbaar: objecten herkennen en direct informatie ophalen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Lens

Deze nieuwe functie van Google is ontworpen om je via de camera informatie te verschaffen over wat je ziet. Zo kan de camera dingen zien en jou vertellen wat het is, bijvoorbeeld 'dit is de euromast' of 'dit is een horloge'. Daarnaast zal deze nieuwe feature daar ook acties aan kunnen hangen.

Stel dat je op een event bent en er hangt een papier met de WiFi-code. Dan kun je deze met Google Lens scannen en direct verbinden met de lokale WiFi.

Ook zal Google Lens de connectie maken met de locatie waar je staat. Ben je op bezoek in Zwolle en je ziet een leuk restaurant dan weet je binnnen een mum van tijd alles over deze locatie. Het herkent de locatie, verteld je welk reaturant het is, laat je de menukaart zien, of je moet reserveren en of je met een noten-allergie daar ook welkom bent. De mogelijkheden zijn vanzelfsprekend eindeloos.

Ook is er de connectie met de agenda van de gebruiker. Je ziet onderweg een aanplakbiljet van een leuk concert, door de camera met Lens hierop te richten kun je dit concert direct in je agenda zetten.

Integratie

Google Lens zal ook worden geintegreerd in Google photos en Google Assistant. Dat Lens in Google Photos zat was overigens al bekend. Heel even was het via een omweg deze functie te activeren.

Opstarten

Je kunt zowel de voor als de achtercamera gebruiken voor Google Lens. Wees je er wel van bewust dat je toestel constant plaatjes aan het heen en weer sturen is naar de servers van Google.

Voor de Pixel gebruikers zal er een Google Lens icoon verschijnen in de Google Assistant applicatie en in de standaard Google Zoekbalk op je telefoon. Naast de microfoon zul je een nieuw logo zien verschijnen. Wanneer je dat activeert kun je Google Lens gebruiken.

Google Goggles en WordLens

De techniek van Google Lens was al een tijdje aanwezig in de stallen van Google. Een gelijk maar minder doorontwikkeld product was Google Goggles. Deze app herkende ook objecten.

Veel van de techniek in Google Goggles en nu in Google Lens komt van de Word Lens-applicatie. In 2014 kocht Google dit bedrijf om het binnen zijn eigen applicaties te integreren. We kunnen ervan uitgaan dat het personeel en de kennis van dit bedrijf heeft gebouwd aan Google Lens.

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk