Googles slimste widget toont nu de accu van bluetooth-apparaten

Googles slimste widget toont nu de accu van bluetooth-apparaten

De 'Snel overzicht'-widget, beter bekend als 'At a glance', toont voortaan de accucapaciteit van je bluetooth-apparaten op Pixel-telefoons. Die verbetering is al door Google aangekondigd, maar ze is nu ook beschikbaar voor de eerste gebruikers.

At glance-update

Google heeft een belangrijke verbetering uitgerold voor wie geregeld gebruikt maakt van draadloze oortjes of een bluetooth-speaker. Je ziet nu voortaan via de At a glance-widget de accupercentages van je verbonden bluetooth-apparaten. Google heeft die verbetering aangekondigd met de Pixel Feature Drop van maart 2022.

De eerste gebruikers melden nu op de sociale nieuwsapp Reddit dat de functie actief is op hun telefoons. Op het startscherm verschijnt de naam van het verbonden apparaat en eronder de resterende accucapaciteit. De verbetering is nog niet voor iedereen actief en vermoedelijk rolt Google deze update gefaseerd uit naar Pixel-apparaten en in de loop van de komende dagen of weken zal de functie dan voor alle Google-telefoons beschikbaar zijn.

Googles slimste widget toont nu de accu van bluetooth-apparaten

Dat er een meer prominente plaats komt voor de accucapaciteit van bluetooth-apparaten is een welkome toevoeging in at a Glance. Als je muziek afspeelt met een van deze apparaten, dan wil je natuurlijk weten hoe lang je ze nog kan gebruiken zodat je ze indien nodig tijdig aan de oplader kan hangen.

Another widget

Als je wil ontdekken of de functie op jouw telefoon al beschikbaar is, zoek dan in de instellingen naar Snel overzicht of At a Glance en vervolgens moet je dan de optie Verbonden apparaten zien staan.

Als je geen Pixel-telefoon hebt, dan kan je een alternatief voor At a glance installeren met een app genaamd Another widget. Die volgt geheel het concept van Googles widget, maar ze bevat nog meer functionaliteiten en personalisatiemogelijkheden. Al toont ze nog niet de accu van verbonden apparaten. We hebben alle mogelijkheden van Another Widget besproken in dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties