Googles trekt stekker uit Touring Bird citytrip-dienst

Googles trekt stekker uit Touring Bird citytrip-dienst

Touring Bird beëindigd

De kans is groot dat de naam 'Touring Bird' je volslagen onbekend in de oren klinkt, en dat is ook normaal. De website van Google is iets langer dan een jaar actief geweest. In die tijd gaf hij advies voor stedentrips en verkocht hij kaartjes en rondleidingen voor attracties, maar daar komt volgende maand een einde aan, want dan wordt het platform door Google afgesloten. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogbericht.

Touring Bird werd gelanceerd met een aanbod voor de belangrijkste activiteiten en adresjes voor de twintig belangrijkste reisbestemmingen ter wereld. Uiteindelijk werd dat aanbod uitgebreid tot 200 bestemmingen, en de ontwikkelaars bouwde ook een systeem dat rekening hield met de wensen van de gebruiker van het platform. Op die manier konden klanten op de beste manier mogelijke aanbieders van trips vergelijken.

Touring Bird

Nieuwe ideeën

Het Touring Bird-project is daarom niet afgesloten om de reden die je misschien denkt. Het platform werd namelijk opgericht door Area 120, en dat is geen plaats waar aliens te vinden zijn, maar wel Googles eigen incubator voor creatieve ideeën. Area 120 ondersteunt nieuwe projecten, zodat medewerkers full-time aan hun idee kunnen werken binnen het bedrijf. Een voorbeeld van zo'n project is Reply, dat ondertussen eveneens is beëdigd. De bedoeling is dan ook dat goede projecten worden afgebroken om dan een vervolgverhaal te kunnen krijgen.

Dat is precies wat er nu met Touring Bird gebeurt, want het team achter de website wordt opgeslokt door Google om aan een nieuwe toepassing rond reizen en stedentrips te werken. Google blijft nog enorm vaag communiceren over wat we van het Touring Bird-team mogen verwachten, maar na de beëindiging van Google Trips - ook eerder dit jaar - is er duidelijk weer ruimte voor nieuwe ideeën op het gebied van reizen. Mogelijk gaat het team werken aan Google Travel, dat is Googles nieuwe platform voor reisplanning.

Google Travel reis plannen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties