Googles 'Resume on Reboot' herstart je telefoon met je apps geopend

Googles 'Resume on Reboot' herstart je telefoon met je apps geopend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Resume on Reboot

Google werkt de hele tijd aan nieuwe manieren om het updateproces voor zowel de gebruiker als fabrikanten makkelijker te maken. Project Treble kwam bijvoorbeeld met vlottere modulaire updates die naadloos op de achtergrond konden worden geïnstalleerd en met Project Mainline laat het beveiligingsupdates via de Play Store verlopen.

Een nieuwe functie waar Google aan werkt, genaamd 'Resume on Reboot', moet het toepassen van updates nog eenvoudiger maken. Als je telefoon een update installeert, moet je even herstarten om hem toe te passen. Afhankelijk van waar je op je smartphone mee bezig bent, kan dat als storend worden ervaren, en daarom doe je het herstarten misschien liever later.

Huawei P30 Pro beveiligingsupdate

Naadloze updates

Met deze nieuwe feature die momenteel besproken wordt op de Android Open Source Project (AOSP)-ontwikkelaarssite, zal je je telefoon kunnen herstarten om meteen verder te gaan waar je gebleven bent. Alle apps zijn na het herstarten actief. Google wil dat klaarspelen door bij het installeren van de update een nieuwe, inactieve partitie aan te maken, in plaats van je oude partitie te overschrijven. Bij het herstarten worden de partities vervolgens gewisseld en je hoeft je telefoon ook niet meer te ontgrendelen.

Google test de feature momenteel op een Pixel 4, maar het is nog niet bekend wanneer we een finale versie van deze functie te zien zullen krijgen. Mogelijk zal de Pixel 4 als eerste 'Resume on Reboot' krijgen, want we zien dat Google veel meer inzet op unieke Pixel-functies. Een andere mogelijkheid is dat de functie deel zal uitmaken van Android 11.

Wat denk jij van Resume on Reboot? Wil jij zonder onderbrekingen verder werken op je telefoon na een update? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Pixel 4 XL

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk