Googles Magic Compose is nu beschikbaar in bètatest

Googles Magic Compose is nu beschikbaar in bètatest

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn Magic Compose in de bètatest van Berichten geïntroduceerd. Er worden hiermee 20 eerdere berichten naar de servers van Google gestuurd die zorgen dat de AI vervolgens met suggesties kan komen.

Magic Compose

Op de Magic Compose-hulppagina schrijft Google: “Magic Compose is een experimentele functie in de app Messages by Google. Met Google's generatieve AI-technologie maakt Magic Compose gestileerde, voorgestelde reacties op basis van de context van je berichten. Gebruik Magic Compose om suggesties te krijgen om een gesprek te beginnen of te beantwoorden, of om een opgesteld bericht in verschillende stijlen te herschrijven.” Dat klinkt allemaal goed, maar het is niet zomaar voor iedereen beschikbaar.

Zo is hij er in onze bèta van Berichten niet, wat komt omdat het alleen beschikbaar is voor mensen die hun telefoon in het Engels gebruiken en bovendien een Amerikaanse SIMkaart hebben. Daarnaast mot je ook 18 jaar en ouders zijn en geen Android Go-telefoon gebruiken. Wel jammer dat wij het nog niet kunnen gebruiken, maar gelukkig heeft Google een video gemaakt waarin het wat meer uitlegt over hoe het werkt:

AI binnen Google Berichten

Zo is er in de Berichten-app straks een icoontje met een tekstballon en een sterretje, wat ‘berichtsuggesties’ is. Als je daarop tikt kun je Magic Compose aanzetten. Ben je vervolgens in een conversatie, dan kun je wederom op die tekstballon met het sterretje tikken om suggesties te zien. Je kunt tikken op de suggestie die je wil gebruiken en op het verzendpijltje sturen om het te sturen.

Magic Compose kan je bericht ook herschrijven in een stijl die jij kiest. Je schrijft dan een berichtje binnen Berichten en kiest dan voor het potloodje met het sterretje om de verschillende stijlopties te zien. Kies een stijl en je krijgt suggesties waaruit je je favoriet kunt kiezen en ook hier kun je dan het verzendpijltje drukken om het te sturen.

Gerelateerde artikelen

Je data

Google zegt daarnaast het volgende over je data: “Google slaat geen berichten op en gebruikt ze niet om modellen voor machinaal leren te trainen. Maximaal 20 eerdere berichten, inclusief emoji's, reacties en URL's, worden naar de servers van Google verzonden en alleen gebruikt om suggesties te doen die relevant zijn voor je gesprek. Berichten met bijlagen, spraakberichten en afbeeldingen worden niet naar de servers van Google verzonden, maar afbeeldingsbijschriften en spraaktranscripties kunnen wel worden verzonden.”

Nu is het wachten tot het verder wordt uitgerold. Wat vind jij van deze optie, zou je het ook gebruiken als het eenmaal in het Nederlands beschikbaar komt, of typ je liever zelf? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk