Googles juli-beveiligingsupdate komt dit keer later, dit is waarom

Googles juli-beveiligingsupdate komt dit keer later, dit is waarom

Google gaat zijn beveiligingsupdate voor Pixel-telefoons wat later uitrollen dan normaal, en we komen dus ook met vertraging te weten welke fouten zijn verholpen. Vanwege een feestdag in de Verenigde Staten zal de update pas op woensdag 7 juli verschijnen.

Android-beveiligingsupdate van juli

Elke eerste maandag van de maand komt Google met een nieuwe beveiligingsupdate voor Android. De patch wordt meteen voor Pixel-toestellen uitgerold en we krijgen ook een overzicht van alle fouten die verholpen zijn. Vermits 5 juli de eerste maandag van deze maand is, zou de update dan verschijnen, maar Google gaat de update wat later uitrollen. Dat zegt het bedrijf op het Android Security Bulletin.

De reden ervoor is dat de Amerikanen op zondag 4 juli hun nationale feestdag vieren, Independence Day. Werknemers hebben in de Verenigde Staten de dag erna vrij, en daarom verplaatst Google het verschijnen van de update naar woensdag 7 juli. Omdat we Googles gewoonten inmiddels kennen, verwachten we dat de inhoud van de patch die dag vanaf 19:00 uur bekend wordt gemaakt.

Googles juli-beveiligingsupdate komt dit keer later, dit is waarom
De Google Pixel 5

Geen vertraging bij fabrikanten

Dat Google zijn beveiligingsupdate wat later uitrolt, hoeft andere fabrikanten niet tegen te houden om hun toestellen alvast bij te werken. Smartphonemakers kunnen telkens ruim op voorhand met de patches aan de slag alvorens Google de update naar zijn Pixels pusht.

We zien dan ook dat met name Samsung meestal sneller dan Google is met het verspreiden van de beveiligingsupdate. De Galaxy S10-reeks heeft de update inmiddels al beet, en we weten ook dat de patch Android Auto-problemen zal verhelpen op telefoons van het merk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer