Google brengt notitie-app Cursive naar meer Chromebooks

Google brengt notitie-app Cursive naar meer Chromebooks

Misschien ben je er nog niet bekend mee, maar vorig jaar introduceerde Google de app Cursive. Die app is bedoeld om notities te maken en die komt nu naar meer Chromebooks.

Cursive

Cursive is een web-applicatie voor ChromeOS (dus niet zoals de app Notities) waarmee je handgeschreven notities kunt verwerken. De app werkt ook offline, wat erg handig is als je bijvoorbeeld in het vliegtuig notities wil maken ter voorbereiding op een presentatie of interview. Veel Chromebooks kunnen er al goed mee overweg, maar Google heeft aangekondigd dat het nu ook naar Chromebooks komt die met een stylus werken.

Er komen echter ook aanpassingen naar Cursive, die de app beter moeten maken. Denk aan een schermvergroter die je groter en kleiner kunt maken (en waarbij het scherm de cursor volgt), naast een waarschuwing als je op het punt staat een USB-C-kabel te gebruiken die niet werkt met een extern scherm.

USB-C

Niet iedereen weet het, maar een USB-C-kabel is lang niet altijd hiervoor bedoeld. Vaak zijn ze alleen in staat om bijvoorbeeld simpele bestanden over te dragen of op te laden, niet zozeer om beeld door te geven. Nu staat het meestal wel aangegeven op de kabel, maar je kunt dat net missen. Cursive helpt je daarop te wijzen.

Dat is voor Chromebooks heel fijn, al werkt de app ook grotendeels op andere systemen naast Chromebooks. Het enige nadeel is dat je op een ander toestel alleen toestemming hebt om notities te lezen in plaats van deze te bewerken of nieuw te uploaden.

Google brengt notitie-app Cursive naar meer Chromebooks

Chromebook

Cursive verscheen dan ook voor het eerst op de HP Chromebook X2 11 en daar komen nu steeds meer apparaten bij die werken met een stylus. Een overzicht van de Chromebooks die momenteel worden ondersteund, vind je hier. De lijst wordt overigens continu bijgewerkt. Cursive wordt zelf ook steeds verder uitgebreid. Zo belooft Google de komende maanden meer verbeteringen aan te brengen op Cursive. Denk hierbij aan onder andere functies om de dikte en kleur van je notities en tekeningetjes aan te passen. Wil je het ook? Je kunt de extensie hier vinden.

Met deze aankomende functies klinkt Cursive als een app die steeds uitgebreider wordt en hierdoor waarschijnlijk aan populariteit zal winnen. Gebruik jij het al? Laat je reactie achter bij dit artikel.

Lees meer over:
Chrome OS Chromebooks Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties