Googlefier tovert Huawei-telefoons om tot Google Play-paradijzen

Googlefier tovert Huawei-telefoons om tot Google Play-paradijzen

Googlefy je Huawei-telefoon

Sinds de handelsblokkade mag Huawei geen nieuwe telefoons meer lanceren met de Play Store. Het bedrijf werd verplicht om zijn eigen ecosysteem te ontwikkelen, dat is opgebouwd rond de ‘Huawei Mobile Services’ en de AppGallery. Android-telefoons zonder de Play Store zijn, zo bleek telkens uit onze testperiodes met Huawei telefoons voorzien van de AppGallery, simpelweg minder gemakkelijk te gebruiken. Veel apps – waaronder WhatsApp, Facebook en Instagram – zijn niet te vinden in de Huawei AppGallery.

Sommige apps zijn buitenom de AppGallery te installeren, maar werken niet altijd – bankapps zijn er een goed voorbeeld van. Gelukkig maken Android-telefoons het mogelijk om alsnog de Play Store te installeren. Op Huawei-telefoons was hier voorheen een uitgebreid stappenplan voor nodig. Middels een nieuwe app, genaamd Googlefier, worden de stappen semiautomatisch uitgevoerd. Soms zal er een stap handmatig uitgevoerd moeten worden, hiervoor wordt dan uitleg geboden door stap voor stap de werkwijze uit te leggen.

Google-apps snel installeren

Googlefier is gemaakt door bender_007 en is gedeeld via het forum van XDA-Developers, waar je de app kan downloaden. Voor het installeren van de benodigde apps van de Play Services maakt de app gebruik van de bekende LZ Play-installatiemethode. In principe werkt de Googlefier op alle telefoons met EMUI – maar zonder de Google Play Services – van Huawei en Honor. Wat de Googlefier-app speciaal maakt, is het gemak om de Google-apps op je telefoon te installeren. Binnen tien minuten is het volledige stappenplan in Googlefier doorlopen.

Volgens de ontwikkelaar zijn er wel beperkingen voor de Googlefier-app. Telefoons die na april 2020 zijn verschenen, laten het mogelijk niet toe om het proces uit te voeren. Voor telefoons die voor april zijn uitgebracht geldt dat de firmware ouder moet zijn dan 15 juni 2020. Is de firmware van een latere datum, dan verloopt de installatie mogelijk niet vlekkeloos. Het is aan te raden om een back-up te maken voordat je begint met het installeren van de Google-apps, om te voorkomen dat je data verliest als er iets fout gaat.

Na het installeren van Googlefier

Nadat alle stappen van de Googlefier-app zijn doorlopen en het proces geslaagd is, kun je de update van de Play Services-app installeren om het proces af te ronden. Verschijnen er geen extra notificaties vanuit de Google Play Store met een waarschuwingsteken, dan is het proces succesvol afgerond. De kans bestaat dat sommige apps uit de Play Store, waaronder Netflix, niet of gedeeltelijk werken na het installeren van de Play Services op een telefoon met de Huawei AppGallery. Het installeren van Googlefier is te allen tijde op eigen risico.

Ben jij van plan om Googlefier uit te proberen op jouw Huawei of Honor-telefoon? Mocht je het proces al hebben doorlopen: is het geslaagd? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer