Google Zoeken wordt uitgebreid met opties voor internationale treinen

Google Zoeken wordt uitgebreid met opties voor internationale treinen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Iedereen kent Google Vluchten wel: hiermee kun je makkelijk opzoeken wat je ongeveer aan geld kwijt bent aan een bepaalde reis en welke ecologische voetafdruk je daarbij achterlaat. Voor treinen was Google nooit zo uitgebreid, maar het komt nu in Europa met informatie over internationale treinen.

Internationale treinreizen

Met de trein reizen is voor het milieu aanzienlijk beter dan het vliegtuig pakken. Moet je echt vliegen naar Berlijn of naar Parijs, of is de trein eigenlijk een beter alternatief? Zeker met de wachttijden op Schiphol is het extra slim om daarnaar te kijken. Hoewel treinen nog wel eens vertraging hebben, gebeurt het zelden dat een internationale trein in zijn geheel uitvalt. Plus, treinen zijn aanzienlijk minder onderhevig aan weersomstandigheden dan vliegtuigen.

Google werkt samen met onder andere treinbedrijven in Duitsland, Spanje en Italië om tot beter internationale treinresultaten te komen. Als je in Google bijvoorbeeld ‘Berlijn naar Amsterdam treinen’ invoert (of andersom, dat kan ook), dan krijg je nu in de zoekresultaten al meteen een staatje te zien met wanneer die treinen gaan, hoe vaak je moet overstappen en wat het mag kosten. Ook zit er een knop bij waarmee je meteen je ticket kunt kopen.

Google Zoeken wordt uitgebreid met opties voor internationale treinen

Meer informatie en tickets

Op dit moment kijkt Google ook met andere bedrijven of het mogelijk is deze informatie te integreren. Of het ook met NS of NMBS spreekt, dat is nog onbekend, maar we achten de kans groot. Ook zou Google er graag bussen aan toevoegen. Tegelijkertijd zijn niet alle bedrijven even blij met deze nieuwe functie van Google. RailEurope, The Train Line en Hopper zullen waarschijnlijk niet staan te trappen dat mensen straks direct bij de aanbieder tickets kopen via Google, in plaats van via hun platforms.

Deze integratie is overigens ook te vinden bij het zoeken naar vluchten. Pak je de trein, dan kun je immers de CO2-uitstoot van je trip enorm verlagen, terwijl je met de trein ook nog eens het geluk hebt niet door een strenge douane te hoeven. Je kunt zelfs parfumflessen meenemen zo groot als je wenst. Slim van Google om de treinen daar meteen als alternatief in te zetten om zo meer inspiratie te bieden om milieuvriendelijker te reizen: en waarschijnlijk ook een stuk goedkoper.

Gerelateerde artikelen

Gebruik jij Google wel eens om direct een vlucht te boeken en zou je dat met de trein ook doen? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk