Google Zoeken krijgt volledig nieuwe lay-out en betere suggesties

Google Zoeken krijgt volledig nieuwe lay-out en betere suggesties

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft bekend gemaakt dat de lay-out van zoekmachine gaat veranderen zodat de meest relevante info nog meer naar voren wordt geschoven. Daarnaast wil Google gebruikers ook helpen met betere zoeksuggesties die verschijnen terwijl je typt.

Zoeksuggesties in Google

Als je momenteel een zin begint te typen in Google, dan krijg je al in de zoeksuggesties in Google verschillende manieren te zien om je zin af te maken. Op zijn Search on-evenement heeft Google bekend gemaakt dat het nog meer suggesties gaat tonen om je zoekterm te vervolledigen. Je krijgt nu kleine snippers te zien met relevante aanvullingen. Als je bijvoorbeeld typt: "Beste steden in Mexico", dan verschijnen in de snippers: "voor familie", "om te wonen", "voor vakantie", enzovoort. Als je zo'n snipper aantikt, wordt je zoekopdracht aangevuld en verschijnen resultaten.

Daarnaast zal Google ook meer relevante informatie in de zoekbalk tonen die al verschijnt terwijl je typt. Neem nu de naam van een restaurant dat je wil opzoeken, Meteen onder de zoekbalk zie je de reviewscore, openingstijden voor vandaag en het adres. hetzelfde geldt ook voor andere bedrijven en plaatsen.

Nieuwe lay-out

Google laat ook zien hoe de zoekresultaten een nieuw uiterlijk krijgen. Het toonde al langer informatiekaarten waarmee je in een oogopslag een overzicht krijgt met alle relevante gegevens over je zoekterm. Denk aan een beschrijving van Wikipedia, afbeeldingen en de locatie in Maps. Daaronder verschijnen pas de traditionele zoekresultaten.

Die informatiekaarten worden nu belangrijker, en alle relevante informatie splitst Google voortaan op in afzonderlijke tegels zodat ze meer ruimte innemen. Volgens Google "verandert het de manier waarop het zoekresultaten weergeeft, om zo beter de manieren te reflecteren waarop mensen verschillende onderwerpen onderzoeken." Het valt ook op dat zoekresultaten meer afbeeldingen bevatten en Google wil meteen onder de resultaten gerelateerde onderwerpen tonen.

Gerelateerde artikelen

Google maakte ook al bekend dat Multisearch in het Nederlands zal werken, dat is een manier waarop ken kan zoeken dankzij de combinatie van een afbeelding en tekst. Alle aangekondigde verbeteringen moeten ergens in de komende maanden in de zoekmachine te zien zijn.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk