'Google werkt aan Yeti, een nieuw gamestreamingplatform en gameconsole'

'Google werkt aan Yeti, een nieuw gamestreamingplatform en gameconsole'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Yeti-games en hardware

De geruchten over een op handen zijnde gamestreamingplatform van Google zijn niet officieel bevestigd, maar zeker zeer interessant. Met Yeti zou Google namelijk een grote stap richting de gamesindustrie maken. Volgens de geruchten zou Google hiervoor de Chromecast als basis voor de hardware gaat inzetten. Dit zou dan om de Chromecast of een Yeti-gameconsole die werkt op het Cast-framework.

Yeti kun je vergelijken met NVIDIA Now. Dit is een streamingplatform dat beschikbaar is op de NVIDIA Shield TV. Deze mediastreamer kost wel ruim 200 euro voor de basisversie, een Chomecast van drie tientjes is dan stukken aantrekkelijker. Voor de streamingdienst zal dan een vast bedrag in de maand betaald moeten worden in de vorm van een abonnement. Bronnen geven aan dat Google ook bezig is met een gamecontroller die samenwerkt met de dienst.

Games streamen

Het streamen van games heeft een groot voordeel, de games hoeven niet te worden gedownload. Er is ook een nadeel, streaming vereist een goede internetverbinding. Een haperende verbinding op het moment dat je in een belangrijk gevecht zit, wil je natuurlijk niet. Helaas heeft niet iedereen een goede internetverbinding.

Natuurlijk zijn we benieuwd welke titels naar Yeti komen, en hopen op vergelijkbare games zoals deze ook voor PlayStation en Xbox uitkomen. De Yeti-console zelf zal hopelijk een stuk aantrekkelijker geprijsd zijn dan de eerder genoemde consoles alhoewel een Chromecast wat ons betreft ook een prima streamingalternatief zou kunnen zijn.

De stap naar de gamesindustrie zou voor Google een logische zijn. Ze beschikken al over de mogelijkheden om een dienst als Yeti software- en hardwarematig op te zetten. De vraag is nu alleen of het waar is en wanneer ze met de dienst op de markt komen. Wellicht zal de ontwikkelaarsconferentie Google I/O een goed moment zijn om Yeti aan te kondigen. Wij kunnen niet wachten!

Via: TheInformation

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk