Google heeft een WK-minigame in zijn zoekmachine verstopt

Google heeft een WK-minigame in zijn zoekmachine verstopt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google laat je zelf goals scoren met je favoriete team op het WK voetbal. Er is in de zoekmachine een minigame verstopt en je kan zo penalty's trappen met het Nederlandse elftal. Het elftal met de meeste goals wint op het einde van het WK.

WK voetbal minigame in Google

Bij belangrijke feestdagen en evenementen mag je altijd een leuk spelletje of een verwijzing verwachten in je Google-zoekmachine. Dit keer is dat weer zo voor de wereldbeker voetbal, want landen nemen het tegen elkaar op hun browser om tegen het einde van het WK de meeste goals te maken. Dat maakt Google bekend op Twitter.

Om de minigame te kunnen spelen hoef je enkel op je telefoon een wedstrijd naar keuze te vermelden als zoekterm, bijvoorbeeld: "Senegal Nederland". Belangrijk is om daarbij wel de juiste volgorde te gebruiken van de wedstrijd. Je ziet dan onderaan een blauwe knop met een voetbal verschijnen en als je daarop tikt, kom je in de game.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Google heeft een WK-minigame in zijn zoekmachine verstopt

Zo werkt het spel

Je kan dan kiezen voor één van de twee teams - Nederland natuurlijk - en daarna moet je op het scherm vegen richting de goal om te scoren. Je zal merken dat het tempo na een tijdje flink wordt verhoogd. Het spelletje stopt als je naast de goal trapt. Het land dat op het einde van de wereldbeker het meeste goals heeft gemaakt in Google, wint het spel.

Je kan altijd de tussenstand bekijken als je zoekt naar een wedstrijd die al is gespeeld: bijvoorbeeld "Qatar Ecuador". Druk dan op het tabblad 'Stand'. Op het moment van schrijven staat Saoedi-Arabië aan de leiding in het spel, gevolgd door Ecuador en Argentinië. Nederland staat nu slechts op de 18de plaats, maar daar kan jij dus verandering in brengen.

We schreven recent op Androidworld over de beste apps om het WK voetbal te volgen. Ga jij Nederland (op zijn minst in Google) aan de overwinning helpen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk