Google wil nieuwe Chromecast maken met Google TV

Google wil nieuwe Chromecast maken met Google TV

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google schijnt een nieuwe Chromecast in de maak te hebben met daarop Google TV. Google TV is in zekere zin het tv-besturingssysteem van Google en het staat ook op eerdere Chromecasts.

Google TV

Google TV is als het ware een besturingssysteem voor je televisie. Door dit op een Chromecast te zetten, krijg je een gemakkelijk te gebruiken menu op je televisie te zien. Het werkt eigenlijk ongeveer zoals bijvoorbeeld de EMUI-schil op Android: Google TV is een schil op Android TV.

Het is echt een Google-ervaring: je kunt de Google Assistent inschakelen, of via Google Zoeken te weten komen welke films en series er populair zijn. Daarnaast kun je natuurlijk doen waar de Chromecast vooral voor is gemaakt: content streamen vanaf je telefoon of tablet naar je televisiescherm. Je herkent een Chromecast-optie aan een vierkantje met een soort schuine wifi-bochtjes erin. Zorg wel dat je telefoon op hetzelfde wifi-kanaal zit als de Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Project Boreal

Nu schijnt er dus een nieuwe Chromecast in de maak te zijn. 9to5Google schrijft dat Google werkt aan een Android-apparaat met codenaam Boreal. Het schijnt vele overeenkomsten te hebben met de software voor Google TV Chromecast. Helaas is dat vooralsnog alles wat we weten, behalve dat er ondersteuning zou zijn voor het AV1-formaat, een formaat voor videotransmissies via het internet.

Het grote gissen kan beginnen. Zou de Chromecast een heel ander design krijgen? Zijn er specificaties die we nu missen in het apparaat? Hij zou nog wel dit jaar verschijnen. In ieder geval wordt er verwacht dat het niet gewoon een heruitgave is van de Chromecast die in 2020 verscheen, want dan zou er niet helemaal een spannende codenaam voor nodig zijn. Er lijkt dus echt iets volledig nieuws aan te komen.

Nieuwe Chromecast

In Nederland is de Chromecast met Google TV niet beschikbaar in de Google-winkel, maar je kunt hem wel volop bij andere webwinkels kopen.

Zijn er zaken die jij mist in de Chromecast of die je een heel goed idee zou vinden voor het apparaat? Laat je reactie hieronder achter.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Populairste artikelen over de Chromecast met Google TV:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk