Google Wifi officieel: altijd goed bereik in het hele huis

Google Wifi officieel: altijd goed bereik in het hele huis

Google Wifi

Google heeft met Wifi een nieuw hardware-product gelanceerd en dit functioneert in eerste instantie als router. Door het toevoegen van extra units, wordt het eenvoudig om een volledig huis of kantoor te voorzien van een goede, stabiele en draadloze internetverbinding. Deze extra uitbreidingen zullen dienst doen als repeaters en eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Het enige wat hiervoor nodig is op bijvoorbeeld de zolder is een stopcontact. Daarna is het een kwestie van de Google Wifi aanzetten en er zal automatisch verbinding worden gemaakt met het bestaande netwerk. Er zijn meerdere aanbieders van dergelijke apparaten zoals Eero, maar Google wil uitblinken in het automatisch verbeteren van de WiFi-verbinding. Dat gebeurt onder andere door automatisch van WiFi-kanaal te wisselen.

Google Wifi krijgt nieuwe mogelijkheden om smart home-producten te bedienen. Daarnaast wordt het mogelijk om het netwerkgebruik van bepaalde apparaten te 'pauzeren', waarmee ouders bijvoorbeeld de internetverbinding van hun kinderen uit kunnen zetten.

Google OnHub

Dit is niet de eerste keer dat Google aan de slag gaat met WiFi-netwerken bij consumenten thuis. Eerder werden de OnHub-routers al uitgebracht door Google. Dit werd samen gedaan met een aantal fabrikanten waaronder ASUS en TP-Link. Deze routers deden niet alleen dienst om stabiel internet te realiseren, maar inmiddels zijn er ook mogelijkheden toegevoegd om smart home-apparaten te bedienen zoals bijvoorbeeld Philips Hue.

Google Wifi werkt ook samen met OnHub-routers. Sterker nog, de apparaatjes vallen in dezelfde familie. Google zelf noemt Wifi 'een nieuw vriendje voor OnHub' en het is dan ook mogelijk om het bereik van een OnHub-netwerk uit te breiden met Google Wifi-routers. Huidige OnHub-routers krijgen verder ook de nieuwe smart home-toepassingen van Google Wifi.

Beschikbaarheid

Google Wifi is in de Verenigde Staten beschikbaar om te pre-orderen in november en zal verzonden worden in december. De prijs wordt 129 dollar voor één Google Wifi, een pakket met drie units zal 299 dollar gaan kosten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties