‘Google werkt nog steeds aan gezichtsontgrendeling voor Pixel’

‘Google werkt nog steeds aan gezichtsontgrendeling voor Pixel’

Google werkt nog steeds aan gezichtsontgrendeling voor Pixel. Er zijn vaak geruchten over, die vervolgens weer verdwijnen, maar er is inmiddels wel heel veel bewijs dat de goede kant op wijst. Het werd eigenlijk al verwacht op Pixel 6 Pro bij de lancering, maar mogelijk komt het er alsnog aan voor de smartphonelijn van Google.

Gezichtsontgrendeling

9to5Google heeft een optekening gemaakt van wat er tot nu toe allemaal bekend is over deze mogelijkheid voor Pixel. Waar de Pixel 4 nog van alles in huis had om gezichtsontgrendeling mogelijk te maken, verdween dat weer op Pixel 5. Geen Soli-technologie of gezichtsontgrendeling. Hierdoor was de hoop dat Pixel 6 dit wel weer zou hebben.

‘Google werkt nog steeds aan gezichtsontgrendeling voor Pixel’

Nu lijkt het er toch aan te komen. In marketing-uitingen voor Pixel 6 Pro stond het al eerder: de telefoon zou gezichts- en vingerafdrukontgrendeling hebben. Vervolgens was in de Play Store ook een aanwijzing te vinden naar gezichtsontgrendeling, compleet met beveiligingshub die dat nog eens bevestigde. Google verwijderde het screenshot echter al na een paar dagen. Maanden later bevestigden bronnen aan 9to5Google dat de functie inderdaad vlak voor de lancering werd geannuleerd.

Pixel 6 Pro

Het zou alleen op Pixel 6 Pro verschijnen, omdat die telefoon andere cameramogelijkheden heeft. De selfiecamera is 11,1 megapixel in plaats 8 megapixel en een 94 graden blikveld. Plus, de Sony IMX663 van de Pixel 6 Pro ondersteunt dual-pixel autofocus. Reden dus om te denken dat die mogelijkheid er echt wel kan zijn voor de Pixel 6 Pro. Helemaal nu experts zijn gestuit op een aanpassing in Android op die telefoon, namelijk FACE_UNLOCK_BOOST. Hierdoor gaan de prestaties van de processor een seconde extra omhoog zodat de telefoon snel je gezicht kan scannen en kan ontgrendelen (bij het juiste gezicht uiteraard).

‘Google werkt nog steeds aan gezichtsontgrendeling voor Pixel’

Het is misschien wel vervelend dat Google maar niet over de brug komt met de functie, maar tegelijkertijd moet het natuurlijk perfect werken. Het moet uiterst veilig zijn, accuraat en niet een al te slechte invloed hebben op de batterij. Misschien komt het zelfs we eerst naar Google Pixel 7 en dan pas naar 6 Pro. Het is natuurlijk een mooie nieuwe mogelijkheid die Google mooi als ‘innovatie’ op een gloednieuwe telefoon kan noemen. In ieder geval lijken experts overtuigd dat Google er niet nog meer jaren overheen zal laten gaan, ook al rept het zelf dus al enige tijd niet meer over gezichtsontgrendeling.

  • Een heel eigen design
  • Maakt geweldige foto's
  • Slimme software dankzij Tensor
  • Krachtige stereospeakers
  • Mooi scherm

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Pixel? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties