Google werkt aan nieuw boodschappenlijstje in Chrome

Google werkt aan nieuw boodschappenlijstje in Chrome

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt momenteel aan een nieuw boodschappenlijstje dat je rechtstreeks in je Chrome-browser kan raadplegen. De functie is momenteel nog in ontwikkeling, maar er zijn al verwijzingen naar het lijstje ontdekt op Googles ontwikkelingswebsite. We leggen uit hoe het vermoedelijk zal werken.

Googles winkellijstje 

Google werkt aan een nieuwe manier waarop zijn diensten je kunnen helpen met winkelen. In Chrome komt er een winkellijstje dat je meteen vanaf de browser kan bekijken. Op dit moment is er nog niets bekend over de werking van deze aankomende functie, en dat omdat er tot dusver enkel nog over gesproken wordt door ontwikkelaars van Chrome. We lezen verwijzingen naar de functie op deze en deze pagina van de Chrome-ontwikkelaarssite.

Google gaf het project de codenaam 'Wall-E', als verwijzing naar de bekende Disney-film met de robot. De animatiefilm Wall-E speelt zich af in de toekomst, een tijd waarin megacorporaties het voor het zeggen hebben en mensen leven in een absurde consumptiemaatschappij. Het is dus ietwat ironisch dat Google zijn nieuwe shoppingtool voor Chrome naar deze film vernoemt.

De huidige 'Shoppinglijst' van de Google Assistent

De huidige 'Shoppinglijst' van de Google Assistent

Zo werkt het

We verwachten dat Google de shoppinglijst op termijn zal werken als de Leeslijst in Chrome. Die toont een overzicht van webpagina's die je makkelijk terugvindt om op een later moment te lezen. Alleen zal je in dit geval winkelproducten kunnen toevoegen en bekijken in Chrome. De functie zal binnenkort werken als een zogenaamde Chrome flag, dat is een feature die iedere gebruiker alvast kan testen alvorens ze echt wordt gelanceerd in de browser.

Gerelateerde artikelen

Op dit moment heeft Google al een shoppinglijstje dat beheert wordt door de Google Assistent. Door middel van spraakcommando's kan je nieuwe producten toevoegen of afstrepen. In de Verenigde Staten is het mogelijk om dit lijstje in de notitie-app Keep te laten werken, maar die functionaliteit kan je nog steeds niet in het Nederlands aan de praat krijgen. Ben jij blij dat Google opnieuw aandacht schenkt aan zijn shoppinglijstje? Hoe zou het volgens jou moeten werken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk