'Google werkt aan derde toestel naast nieuwe Pixel en Pixel XL'

'Google werkt aan derde toestel naast nieuwe Pixel en Pixel XL'

Google Pixxl: Taimen

Begin oktober 2016 brak Google met de traditie van het uitbrengen van Nexus-toestellen in samenwerking met Android-fabrikanten en bracht het bedrijf voor het eerst smartphones volledig onder eigen naam uit. Dit jaar verwachten we een opvolger voor de Google Pixel en Pixel XL. Een traditie die Google wel in stand heeft gehouden is dat deze toestellen een interne codenaam krijgen die te maken hebben met vissen en de nieuwe Pixel en Pixel XL dragen intern waarschijnlijk de namen Muskie en Walleye.

Er zijn nu nieuwe geruchten opgedoken over een derde apparaat dat de interne naam Taimen zou dragen, wederom de naam van een vissensoort. Het zou gaan om een apparaat met 'een groter scherm', maar daarbij is het niet duidelijk of het nu gaat om een hele grote smartphone of toch een nieuwe tablet. Er doen al een jaar onder andere geruchten de ronde over een opvolger voor de Nexus 7 die door Huawei geproduceerd zou worden, maar het is onduidelijk of dit Taimen zou zijn

Verschillende bronnen

Droid Life meldt dat het van 'verschillende bronnen' vernomen heeft dat Google aan het derde apparaat werkt en lijkt er van overtuigd te zijn dat het gaat om een grote smartphone. Daarnaast zegt de site nieuwe informatie over Android O te hebben, maar dat men nog bezig is met het verwerken van die informatie.

Ook David Ruddock van Android Police zegt van een bron te hebben gehoord dat Taimen bestaat en dat het nog niet duidelijk is hoe het apparaat gepositioneerd wordt. Deze bron denkt ook dat het gaat om een grote smartphone. Het zou kunnen gaan om een derde Pixel-apparaat, maar zou de naam Nexus kunnen dragen of zelfs in een andere serie uitgebracht kunnen worden. Er doen ook nog geruchten de ronde over een ander derde toestel, dat mogelijk buiten de Pixel-line-up valt. Dit toestel zou goedkoper zijn.

Andromeda? Fuchsia?

Vorig jaar hebben we veel geruchten gezien rondom Andromeda, een soort samensmelting van Android en Chrome OS. Een convertable tablet/laptop met het Pixel-merk die zou draaien op deze samensmelting, zal volgens geruchten dit jaar uitgebracht worden.

Google werkt ook aan een nieuw besturingssysteem met de naam Fuchsia, maar de details daarover zijn nog heel vaag. Dit systeem wordt heel actief ontwikkeld door Google, maar of het gaat om een alternatief voor Android of een besturingssysteem voor home automation-toepassingen, is nog niet duidelijk. Voor slimme apparaten heeft Google recentelijk ook al een speciale Android-versie, Android Things, gelanceerd.

We verwachten dat we rondom Google I/O, dat dit jaar op 17, 18 en 19 mei gehouden wordt, meer gaan horen over de plannen van Google voor Android, Chrome OS en Fuchsia. Nieuwe toestellen worden vermoedelijk pas in de herfst aangekondigd.

LG Pixel 2 XL
3450 mAh
6 inch - 2560 bij 1440 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

HTC Pixel 2
2700 mAh
5 inch - 1080 bij 1920 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

LG Pixel 2 XL
3450 mAh
6 inch - 2560 bij 1440 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

HTC Pixel 2
2700 mAh
5 inch - 1080 bij 1920 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties