'Google werkt aan Android-versie voor virtual reality'

'Google werkt aan Android-versie voor virtual reality'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Virtual reality

Met Google Cardboard liet Google zien dat voor een paar euro al mogelijk is om indrukwekkende virtual reality te bieden. De afgelopen tijd hebben we verschillende nieuwe virtual reality-mogelijkheden gezien die werken met Android, zoals de Samsung Gear VR die ontwikkeld is in samenwerking met Oculus. De originele versie van deze bril werkt met de Samsung Galaxy Note 4 en de nieuwe versie werkt met de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Een alternatief voor andere toestellen is de virtual reality-bril van Homido. De software draait bij dit soort oplossingen op de smartphone, die ook voor de sensoren en het scherm zorgt.

We zagen afgelopen week dat HTC in samenwerking met ontwikkelaar Valve ook met een virtual reality-bril komt. Deze bril heeft een eigen scherm aan boord en zal alleen werken met een high-end gaming-pc. Dat geldt ook voor de aankomende Oculus Rift, waarvan momenteel alleen ontwikkelaarsversies uitgebracht zijn.

Nieuwe Android-versie?

Volgens de Wall Street Journal werkt Google aan een nieuwe Android-versie speciaal gemaakt voor virtual reality. Deze versie zou in dezelfde categorie vallen als al gelanceerde Android-versies: Android TV, Android Auto en Android Wear en zou bedoeld zijn voor virtual reality-hardware en -software.

De vraag is wel waar Google specifiek aan werkt. Werkt het bedrijf aan een eigen Android-versie die draait op losse virtual reality-apparaten? Of misschien toch aan een toepassing die op Android-toestellen werkt waardoor de bril bijvoorbeeld met Cardboard gebruikt kan worden. Volgens de Wall Street Journal heeft Google tientallen mensen op het project gezet, een teken dat Google virtual reality serieus neem.

We weten in ieder geval dat er minimaal een kern van waarheid in de geruchten zit. Cardboard is erg goed ontvangen en er zijn steeds meer ondersteunde apps en games. Niet gek voor een proefproject natuurlijk. Daarnaast heeft Google het afgelopen jaar ook gewerkt aan een nieuwe versie van de klassieke View-Master. In samenwerking met Mattel brengt het bedrijf een virtual reality-versie van de View-Master op de markt.

Google I/O

Mochten de geruchten kloppen, dan gaan we daar vast en zeker meer van zien tijdens Google I/O dit jaar. De ontwikkelaarsconferentie wordt in 2015 gehouden op 28 en 29 mei, een maand eerder dan vorig jaar.

Bron: WSJ

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk