Google Weer lijkt een app op zichzelf te gaan worden

Google Weer lijkt een app op zichzelf te gaan worden

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Weer zit normaal ingebakken in telefoons en tablets, maar het blijkt ook weleens een losse app te kunnen gaan worden. In de code kwamen mensen van 9to5Google plannen tegen voor een losse app.

Google Weer

Google Weer is normaliter deel van de Google-app, maar er blijkt een losse variant te komen die ook nog eens in een heel nieuw jasje wordt gestoken. Nu had Google dat ook aangekondigd: er zouden meer dan vijftig apps van een nieuw ontwerp worden voorzien. Bovendien is er voor Wear OS al een losse Google Weer-app beschikbaar, waardoor het nieuws dat hij ook misschien wel loskomt op grotere gadgets eigenlijk geen enorme verrassing is.

9to5Google maakt dit alles op door de nieuwe pakketnaam van Google Weer, die luistert naar de naam: com.google.android.apps.weather. Het werd binnen de meest recente variant van de Google Clock-app gevonden en daar kun je binnenkort dan ook zien hoe het weer is. Dit wordt dan in of om de klok weergegeven, zoals de hoogte van de temperatuur en wat overige weeromstandigheden gebaseerd op de steden die je hebt gekozen. Ook handig voor bijvoorbeeld widgets, zodat je deze info tesamen op het homescherm kunt raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Specifiekere weersinformatie

Nu we het toch over het weer hebben (lekker hè?), wat ook nieuw is, dat is dat Google Assistent beter leert omgaan met het weer. Zo zegt het straks in het Engels niet meer ‘It’s going to snow’ (het gaat sneeuwen), maar komt er zelfs een indicatie van hoeveel sneeuw er dan aankomt. Moet je vast naar de winkel voor een wortel, of is het een paar verdwaalde sneeuwdwarrels die alweer zijn gesmolten voor ze de grond raken? Google geeft je (hetzij wat minder creatief) meer informatie over de sneeuw of de regen die je kunt verwachten.

Binnen de klok-app zie je daar veel van terug, met woorden zoals (vertaald): storm, heldere dag, bewolkt, miezer, weinig zicht, flinke regen, hagel, tropische storm en orkaan. Toch wel handig als je op vakantie bent, of thuis wil inschatten of je nog even je regenpak moet zoeken voor je fietstocht naar werk. Dit alles wordt verder uiteraard niet door de klok bepaald, maar door de weer-app, die waarschijnlijk volgende week op Fold en Tablet verschijnt, maar zo te zien nog niet direct op de gewone Pixel-smartphones.

Wil je meer weten over Google Weer? Lees dan de speciale Weer-pagina.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk