Google Wallet-probleem: je kunt niet meer met je smartwatch betalen

Google Wallet-probleem: je kunt niet meer met je smartwatch betalen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sinds de introductie van Google Wallet ervaren mensen met een smartwatch problemen. Het is niet meer mogelijk om een betaalkaart aan je smartwatch toe te voegen, waardoor je niet met je smartwatch kunt betalen.

Google Wallet

De Google Wallet-app werd een maand geleden geïntroduceerd in Nederland. De Google Pay-app werd geüpdatet naar Wallet en zo kun je dan betaalpassen in je smartphone zetten om contactloos te betalen. Heel erg handig en heel erg welkom, maar het komt ook met zijn makken. Wat blijkt? Google Pay werkte als een zonnetje op smartwatches, maar Google Wallet niet. Hierdoor kunnen veel mensen al een maand geen betaalpassen aan hun smartwatch toevoegen. Dat betekent dat ze al een maand niet met hun smartwatch kunnen betalen.

Op de Play-pagina van Google Wallet en op een forum van Samsung liegen de reacties er niet om: “Op telefoon werkt het maar op de horloge wil hij geen pas toevoegen zou beter zijn als het op de horloge ook zou werken.“ zegt Crewni Games. Victor Vermeulen zegt: “Bought watch for this feature but doesn't work.“ Ook onze tipgever Han Perier geeft het aan: “Echt een probleem. Want met horloge betalen is een van de redenen waarom je een watch koopt.” Han, die een Samsung Watch 5 Pro gebruikt, geeft aan dat hij het bij Google Pay nog gewoon deed en dat de foutmelding die hij krijgt wanneer hij een nieuwe kaart wil activeren aangeeft dat het apparaat niet geschikt is of dat er iets is misgegaan.

Google Wallet-probleem: je kunt niet meer met je smartwatch betalen

Gerelateerde artikelen

Betalen met je smartwatch

Het lijkt erop dat er op dit moment ook geen alternatieve manier is om alsnog een betaalpas aan je watch toe te voegen. De boel resetten schijnt ook niet te werken. Het is overigens niet alleen een probleem van de nieuwste Samsung Watch: ook Samsung Galaxy Watch 4 kampt met dit probleem. Op onze redactie werkt het ook niet op de Oppo Watch. Het lijkt dus een horlogebreed probleem, niet slechts één type of merk. Hoewel het euvel wel al is gemeld bij Google en Samsung, is er nog geen fix of oplossing voor het probleem gekomen. Toch nog even ouderwets je fysieke pas bij de hand houden dus, of je smartphone gebruiken.

Heb jij ook last van dit probleem? We zijn benieuwd op welk horloge jij ermee te kampen hebt. Laat het nu weten in de reacties bij dit artikel.

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk